S-ordfører: Tillidskløft mellem os og vælgerne

Kort før den socialdemokratiske kongres i Aalborg i weekenden bliver S-toppen mødt af en kras opsang fra partiets kommunalordfører Simon Kollerup.

Det skriver Politiken lørdag.

Partiet gik i 2011 til valg på luftkasteller og overbudspolitik med planen "Fair Løsning", mener Kollerup.

Det har skabt en så stor tillidskløft til vælgerne, at det er næsten umuligt at komme igennem med politiske budskaber. Nu er det på tide med mere "ærlig" kommunikation til danskerne, mener han.

- Enhver, der ser på vælgeropbakning og medlemstal kan se, at vi har en enormt stor tillidskløft mellem vores parti og vores vælgere. Det er svært at navigere for folk, der leder efter Socialdemokratiet. Hvor er partiet henne?

- Det samlede kompas, den samlede fortælling om, hvorfor vi gør det, blev slået i stykker med "Fair Løsning". Og den er ikke blevet etableret i de tre år, vi har været ved magten, siger Simon Kollerup til Politiken.

S-ordføreren mener, at Socialdemokraterne bør gøre op med overbudspolitikken.

- Vi skal lægge nullernes overbudspolitik og "Fair Løsning’" endegyldigt bag os og have en mere ærlig og ligefrem debat om, at prioriteringer koster, hvis vi gerne vil videreudvikle velfærdssamfundet, siger Simon Kollerup til Politiken.

Kollerup sender opråbet sammen med folketingskandidat Christian Rabjerg Madsen, der inden længe står til at komme i Folketinget som barselsvikar.

De to S-medlemmer anerkender, at regeringens reformer overordnet set har været rigtige for at rette op på den økonomiske krise. Men frem mod næste valgkamp opfordrer de partitoppen til, at kommende reformer tilgodeser de grupper, som krisen har været hårdest ved.

Finansminister Bjarne Corydon (S), der var hovedfigur i udformningen af "Fair Løsning", ønsker ikke at kommentere kritikken. Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Dam Kristensen, kan ikke genkende billedet, de to unge S-politikere tegner.

- Jeg er ikke enig i, at der er den kløft. Jo, der positive målinger og mere negative målinger. Men jeg ser nok ikke så dystert på det, som de gør, siger Dam Kristensen til Politiken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip