S-ordfører: Vi stoler ikke på DF's dagpengeønske

Socialdemokraterne tvivler på Dansk Folkepartis oprigtighed, når partiet siger, at det vil lægge stemmer til en tilbagerulning af det fordoblede genoptjeningskrav på dagpengeområdet.

Det meddeler finansordfører Jesper Petersen fra Folketingets talerstol, hvor han tirsdag nok engang afviser, at regeringspartiet vil bidrage til at skabe flertal sammen med Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti.

- Jeg synes, at fru Johanne Schmidt-Nielsen (Enhedslistens politiske ordfører, red.) har meget stor tillid til oprigtigheden af Dansk Folkepartis udmeldinger, lyder det fra ordføreren.

- Især når man tænker på, at Dansk Folkeparti var med til at indføre dagpengereformen, og ikke vil stille krav om, at den rulles tilbage af en blå regering efter næste valg, tilføjer han.

Den udmelding undrer Dansk Folkepartis finansordfører.

- Det er jo en opfordring til Enhedslisten og SF om, at de skal stille krav om en ændring af genoptjeningsperioden for, at de vil støtte Helle Thorning-Schmidt, konstaterer René Christensen, da han selv indtager talerstolen i folketingssalen.

Han tøver dog samtidig med at svare ubetinget ja til spørgsmålet om partiets støtte til ønsket fra SF og Enhedslisten om selvstændige forhandlinger om en ændring af dagpengesystemet.

- SF og Enhedslisten lægger op til, at man skal sætte sig ned nu, og så skal løsningen vare for evigt. Vi vil gerne være have ro på, erklærer Rene Christensen og uddyber med henvisning til dagpengekommissionen:

- Når der er nedsat en kommission, vil vi gerne vente på, hvad den kommer med. Vi så gerne, at vi fik et dagpengesystem, som var konjunkturbestemt, så vi sikrer et fleksibelt arbejdsmarked.

Fra den anden fløj opfordrer Johanne Schmidt-Nielsen Socialdemokraterne til at teste Dansk Folkepartis vilje til at sætte handling bag ordene, mens SF's Lisbeth Bech Poulsen minder om, at SF og Socialdemokraterne gik til valg på at gøre alt for at ændre dagpengereformen.

Men regeringspartiet står fast.

- Når man indgår aftaler med hinanden i en regering, så løber man ikke fra dem. Dem må man stå ved, og det er det, Socialdemokraterne gør, erklærer Jesper Petersen.

/ritzau/