S-togene kører igen, men kabeltyveri vil koste DSB en halv million kroner

Onsdagens problemer på dele af S-togsnettet i forbindelse med et kabeltyveri ved Åmarken er løst, og DSB begynder igen at køre på strækningen mellem Hundige og Dybbølsbro.

Det oplyser DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov, til Ritzau.

Der vil dog gå lidt, før S-togene er helt oppe i omdrejninger igen, men onsdag eftermiddags myldretidstrafik ser ud til at være reddet.

- Det kaos, vi har oplevet indtil nu, er afblæst. Vi regner med at kunne gennemføre myldretidstrafikken helt normalt, siger Tony Bispeskov.

Kabeltyveriet, der skete tirsdag aften, har kostet DSB mindst en halv million kroner, da det statslige trafikselskab har måttet indsætte over 100 togbusser, mens teknikere fra Banedanmark udbedrede skaderne efter tyveriet.

Det er tredje gang inden for en uge, at kabeltyve er på rov på S-togsnettet, og der er tale om et stigende problem, lyder det fra DSB.

- Statistikken peger desværre den forkerte vej. Fra 2010 og frem til nu er der en klar stigning i antallet af kabeltyverier, og på de her relativt få år er de blevet tredoblet, og det er vi selvfølgelig meget frustrerede over, siger Tony Bispeskov.

Sidste år var der ifølge Banedanmark 173 kabeltyverier i Danmark. Det svarer til en samlet pris på 5,4 millioner kroner.

Ved tirsdag aftens tyveri blev der ifølge Banedanmark stjålet omkring 200 meter kabler, der har en værdi af omkring 16.000 kroner.

I december nedsatte regeringen en arbejdsgruppe, der skal bremse kabeltyverierne. Den såkaldte taskforce har repræsentanter fra Transportministeriet, Justitsministeriet, Banedanmark og Rigspolitiet.

Task forcen skal hente inspiration fra udlandet og i sidste ende komme med forslag til mulige, yderligere tiltag mod tyverierne. Senest i april 2015 skal arbejdsgruppen aflevere en rapport til Transportministeriet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip