S-top vidste intet om Sohns kontroversielle kronik

Hverken statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) eller finansminister Bjarne Corydon (S) vidste, at den nyslåede socialdemokrat Ole Sohn ville komme med en opsigtvækkende kronik i torsdagens udgave af Jyllands-Posten. Det skriver Ekstra Bladet.

På andendagen som socialdemokrat provokerede Ole Sohn sit nye parti med et forslag om, at regeringen skal indgå en 10-årig håndfæstning med Venstre om skattestop for de danske virksomheder og lave lønstigninger.

Kronikken er siden blevet mødt af hårde ord fra ledende socialdemokrater, og nu viser det sig, at Ole Sohn har holdt kronikken skjult fra partitoppen.

Bjarne Corydon svarer klart nej til spørgsmålet, om han kendte til Sohns kronik, skriver Ekstra Bladet. Og han lægger afstand til Sohns forslag.

- Jeg er helt enig med mine partifæller Henrik Sass og Mette Frederiksen, som har udtalt sig på partiets vegne. Det har ingen gang på jord, det som Ole Sohn foreslår. Han går helt fejl af, hvad der er socialdemokratisk politik, siger Corydon til Ekstra Bladet.

Avisen erfarer, at kronikken også kom bag på både beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og Helle Thorning-Schmidt.

Ifølge Ekstra Bladet kendte Ole Sohn på forhånd den præcise dato for kronikken i Jyllands-Posten, men alligevel blev partitoppen ikke informeret.

Det har ikke været muligt for avisen at få fat i Ole Sohn.

Han skiftede fra SF til Socialdemokraterne, efter at SF forlod regeringen som følge af balladen om salg af Dong-aktier til amerikanske Goldman Sachs.

/ritzau/

 

Dagens Gossip