S: Valgsejr kræver fremgang for alle partier i rød blok

Mens Socialdemokraterne næsten når valgresultatet fra 2011, går SF og De Radikale så meget tilbage, at rød blok mister regeringsmagten, hvis de to partier ikke får større tilslutning, påpeger Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro.

Det sker på baggrund af Voxmeters meningsmåling for Ritzau. Her får Thorning kun støtte fra 79 mandater, mens 96 står bag Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Vi har brug for, at hele blokken går frem, hvis statsministeren efter næste valg stadig skal hedde Helle Thorning-Schmidt. Jeg tror, at mange danskere hellere vil have, at vi fortsætter med styr på økonomien frem for at overlade det til Løkke, siger Maja Panduro.

50.000 flere danskere har fået arbejde det seneste halvandet år. Det er politiske resultater som disse, der skal overbevise vælgerne om, at de skal sikre et genvalg af SR-regeringen med Helle Thorning-Schmidt (S) som statsminister, mener hun.

- Vi skal vinde danskernes tillid ved at vise resultater som at få flere i arbejde. Tallet er nu 50.000 det seneste halvandet år. Men vi er ikke færdige. Det er et signal til alle, som fortsat ønsker, at Helle Thorning-Schmidt har ansvaret, siger Maja Panduro.

Hun roser Thorning for at holde hovedet koldt og træffe svære beslutninger. Løkke vil ifølge hende lave et politisk eksperiment med offentlig nulvækst.

Spørgsmål: - Men S-regeringen har selv ført næsten nulvækstpolitik, fordi I skulle leve op til EU's krav om at få sænket det offentlige underskud?

- Nej. Der har ikke været nulvækst de senere år. Der var en meget beskeden vækst, lige da vi overtog ansvaret. Det skyldtes, at Løkke og Thulesen Dahl havde givet håndslag på, at der skulle være nulvækst i tre år, siger Maja Panduro:

- I år er der en vækst på én procent.

/ritzau/

 

Dagens Gossip