S: Venstres kritik af lavere ulandsbistand er absurd

Hvis man har let til svimmelhed, skal man nok sætte sig ned, inden der læses videre. For der er en del politiske kolbøtter i det følgende:

I august foreslog Venstre, at Danmark fremover skal spare 2,59 milliarder kroner om året på udviklingsbistanden - penge, der hovedsagelig skal gå til skattelettelser og en sundhedspulje.

Et forslag, som regeringspartierne straks kritiserede.

Nu er det så regeringen, der foreslår at spare 2,5 milliarder kroner på udviklingsbistanden for at betale regningen for de mange asylansøgere, der er kommet til Danmark gennem de seneste måneder.

Og nu er det Venstre, der kritiserer den måde at skaffe penge på.

- Det er verdens fattigste, som kommer til at betale for regeringens mange lempelser på udlændingepolitikken, siger Venstres politiske ordfører Inger Støjberg.

Og det skudsmål er hykleri på den helt store skala, mener Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro.

- Det er decideret absurd at høre på. Vi har at gøre med et parti, hvis formand har præsenteret et forslag om, at de vil skære 2,5 milliarder kroner hvert eneste år og bruge pengene på skattelettelser. Det er et fabelagtigt hykleri, siger hun.

Spørgsmål: Men I var jo omvendt selv meget imod Venstres forslag om at bruge ulandsbistand på at løse problemer i Danmark?

- Ingen kan være i tvivl om, at vi og resten af verden står i en fuldstændig ekstraordinær situation med historisk mange flygtninge, hvor vi er nødt til at handle.

- Der er kæmpe stor forskel på at skulle løse sådan nogle problemer, og så på bare at skære i ulandsbistanden for at give skattelettelser, siger Maja Panduro.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip