S: Vi skal gøre alt for at beskytte jøder i Danmark

Den danske regering vil gøre alt, hvad der skal til for, at jøder i Danmark ikke skal leve i utryghed.

Det siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, efter, at formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, i Berlingske kræver bedre beskyttelse i kølvandet på terrorangrebet i Paris i sidste uge.

- Det skal stå helt klart for Justitsministeriet og politiet, at der er behov for bedre beskyttelse. Derfor forlanger vi, at myndighederne revurderer situationen, siger han til Berlingske.

Og Ifølge Trine Bramsen er man parat til at gøre det nødvendige for at øge trygheden.

- Uanset hvilken trosretning, man tilhører, så skal man ikke opleve utryghed i Danmark, og det gælder også jøderne. Det er også derfor, at den tidligere justitsminister (Karen Hækkerup, red.) tog kontakt til miljøet for at høre, hvad man kunne styrke sikkerheden, siger hun.

Spørgsmål: Men det jødiske samfund påpeger, at der er behov for bedre beskyttelse nu?

- Det må under ingen omstændigheder være sådan, at man føler sig utryg. Og er der mere, der kan gøres, så skal det gøres. Er der nogle steder, hvor man kan forbedre sikkerheden for danske jøder, så skal det gøres, siger Trine Bramsen.

- De konkrete initiativer er nogle, der bliver drøftet tæt mellem det jødiske samfund og politiet og PET. Men der, hvor der åbenlyst er et sted, der skal sættes ind, er i forhold til bekæmpelse af holdningerne, der produceres på nettet og i særlige miljøer, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip