S: Vigtigt med flere pædagoger i børnehaver og vuggestuer

Pædagog-organisationen Bupl kan roligt regne med, at de penge, som regeringen har sat af til flere pædagoger i daginstitutionerne, også bliver brugt til formålet.

Det forsikrer socialdemokraten Dan Jørgensen over for Ritzau, efter at fagforbundet har kritiseret regeringen for, at pengene ikke når frem.

- Pengene er jo øremærkede, så vi kan garantere, at de kommer til at betyde flere pædagoger, siger fødevareministeren, som er partiets talsperson i sagen.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik, som Bupl har trukket ud, har normeringerne i vuggestuer og børnehaver i 2013 og 2014 stort set været uændrede, selvom der på finansloven for 2012 blev afsat 500 millioner kroner til flere pædagoger.

Men siden dengang har regeringen afsat yderligere midler til flere pædagoger, påpeger Dan Jørgensen.

- Vi har afsat to milliarder til flere pædagoger. Det er et betydeligt løft og et stort skridt i den rigtige retning, mener vi, siger han.

Ministeren henviser til, at der i den seneste finanslovaftale er afsat en milliard kroner over fire år til flere pædagoger. Desuden rummer regeringens udspil til en børnepakke 1,25 milliarder kroner til flere pædagoger i perioden 2016 til 2019.

Alligevel kritiserer SF og Enhedslisten regeringen for ikke at være ambitiøse nok på området. Blandt andet foreslår SF at afsætte to milliarder kroner om året frem til 2020.

Børnepakken er ligeledes blevet kritiseret for ikke at indeholde minimumnormeringer, der garanterer, at der ikke er for mange børn per voksen i institutionerne.

- Vi anerkender, at der er et behov for flere pædagoger. Det er derfor, vi sætter de her penge af. Men minimumnormeringer vil tage noget frihed fra de lokale kræfter til at planlægge, hvordan de vil bruge deres offentlige midler, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip