S vil have flere pladser i krisecentre og exitprogrammer

admin

424 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Der skal sættes ind fra flere forskellige sider, lyder det fra Socialdemokraterne på vej ind til forhandlingerne om antiradikalisering med regeringen og Folketingets partier.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen (S), har nye krav med til forhandlingerne, som sætter fokus på at dæmme op for radikaliserede og sikre bedre vilkår for unge, der udsættes for social kontrol.

- Det handler om at sikre flere pladser på krisecentre, så man ikke er tvunget til at blive ved en voldelig familie. Det handler om flere exitprogrammer, så vi kan få de unge væk fra miljøerne, i gang med en uddannelse og give dem hjælp fra det danske samfund, siger hun til TV2 News.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) byder onsdag partierne velkommen til forhandlingsmøde.

De Radikale vil have en antiradikaliseringsplan i samtlige landets kommuner, mens SF har fokus på at sætte ind over for social kontrol. Det kan være, når forældrene bestemmer for meget over den unge og stiller strenge krav til barnets sociale liv.

- Når der kommer mennesker til Danmark med en helt anden kultur med kedelige traditioner på ligestillingsområdet, bliver vi nødt til at undervise i, hvordan Danmark er som samfund, og at ligestilling er en helt central værdi, siger Mette Frederiksen.

Forhandlingerne begynder klokken 7.15.

Foruden Inger Støjberg er også social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) og undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) til stede ved forhandlingerne.

Der skal sommetider nogle hårdere redskaber til for at få fat i forældrene, lyder det fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, på vej ind.

- Det skal kunne komme til at koste på pengepungen for forældrene. Vi bliver simpelthen nødt til at få dem i tale fra det danske samfunds side. Det er ikke lykkedes med de initiativer, vi har taget indtil nu, og der skal nogle hårdere redskaber til, siger han.

/ritzau/