Så er der billetter til det store Grand Prix

Danmarks store Grand Prix-år bliver for alvor skudt i gang, når de første billetter til Eurovision Song Contest 2014 bliver sat til salg.

Fra på fredag den 29. november klokken 10 kan man købe billetter til de ni show, som tilsammen udgør verdens største musikkonkurrence.

Det er tredje gang, at Eurovision Song Contest foregår på dansk grund, og forberedelserne er allerede i fuld gang til festen i B&W-hallerne på Refshaleøen i København.

- Vi glæder os til at byde tusindvis af danskere og et hav af europæere velkommen, når Danmark skal være vært for Eurovision Song Contest, siger Pernille Gaardbo, Executive Producer for Eurovision Song Contest 2014.

Og der bliver rig mulighed for at høre sangene igen og igen. Man kan nemlig købe billetter til både finalen og de to semifinaler, der sendes live på DR1, men også til seks generalprøver.

Billetterne kommer til at koste fra 100 kroner og op til 1830 kroner for de dyreste billetter.

Danmark er som værtsland sikret en plads i finalen 10. maj, og det er allerede nu afgjort, at Sverige skal konkurrere i den første semifinale og Norge i den anden. De øvrige deltagerlandes placering i semifinalerne bliver afgjort i januar.

Når billetsalget starter 29. november, er det kun cirka en tredjedel af det samlede antal billetter til Eurovision Song Contest 2014, der sættes til salg.

Baggrunden er, at der fortsat arbejdes med scenografi og placering af tv-kameraer m.m. Der vil frem mod maj 2014 komme flere billetter til salg - næste gang 31. januar 2014.

Hver gang nye billetter kan frigøres, vil der vil være billetter til salg i alle billet-kategorier og til alle typer shows.

Man kan læse mere om køb af billetter hos billetudbyderen www.billetlugen.dk/eurovision.

/ritzau/

 

Dagens Gossip