Så er det officielt: Hillary Clinton stiller op

Hillary Clinton bekræfter søndag aften dansk tid det, der har været ventet gennem længere tid:

- Jeg stiller op ved præsidentvalget, siger hun i videoen, der er lagt ud på hendes hjemmeside.

Gennem flere måneder har Washington været fuld af spekulationer og rygter om hendes kandidatur.

Mange demokrater har ventet på denne dag siden juni 2008, hvor en skuffet Clinton måtte erkende, at hun ikke kunne slå Barack Obama i kampen om at blive den demokratiske præsidentkandidat.

I videoen, hvor hun meddeler sit kandidatur, siger hun, at "kortene er fordelt til fordel for dem i toppen" af indkomststigen.

På forhånd har nogle af Hillary Clintons rådgivere sagt, at hendes valgkampagne denne gang vil have fokus på økonomisk ulighed.

Hun ventes ligeledes at slå på det historiske i, at hun kan blive USA's første kvindelige præsident.

- Så nu tager jeg ud på landevejene for at gøre mig fortjent til jeres stemme, siger Clinton i videoen.

Tidligere på dagen skrev nyhedsbureauet Reuters, at hun ventes at tage til Iowa allerede i den kommende uge. Det er den første delstat, der holder afstemning om, hvem der skal være Demokraternes kandidat ved præsidentvalget i november 2016.

Clintons kandidatur vil møde modstand fra især Republikanerne, som senest har kritiseret hende for at bruge sin private e-mail gennem sine fire år som udenrigsminister under præsident Obama.

Mens verden ventede på, at meddelelsen om hendes kandidatur skulle blive officiel søndag, indledte flere potentielle republikanske modstandere den første politiske angrebsbølge.

- Vi må gøre det bedre end Obama-Clinton udenrigspolitikken, der har ødelagt relationerne til vores allierede og opildnet vores modstandere, siger Floridas tidligere guvernør Jeb Bush, bror til den tidligere præsident George W. Bush.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip