Så gammel er du, når du er mest tilfreds med dit udseende

Aller Media

|

20/07/2014

Dagens topnyheder

Man siger, at man bliver klogere med alderen, men det er ikke den eneste bonus, for ifølge en ny undersøgelse bliver man også mere tilfreds med sig selv og sit udseende med alderen.

Se hvilken kendis, der mener, at ældre kvinder er smukkere end kvinder i 20’erne

En stor Gallupundersøgelse, foretaget blandt 80.000 amerikanere viste, at deltagerne over 65 år følte sig mest tilfredse med deres krop. Gallup bad blandt andet deltagerne om at forholde sig til spørgsmålet om, i hvor høj grad de var tilfredse med deres fysiske fremtræden, og her svarede to tredjedele af deltagerne over 65 år, at de altid var meget tilfredse.

Og det var den aldersgruppe, der langt overgik de øvrige. Dem der var mest utilfredse med deres krop og deres udseende, var de midaldrende, de blev først tilfredse igen, når de nåede pensionsalderen, skriver Huffington Post.

Makeup-bommerten der gør dig fem år ældre. Læs hvad det er her

Gallupundersøgelsen viste også, at det er kvinder, der er mest utilfredse med deres udseende, uanset hvilken alder de havde. Det er faktisk først i 80’erne, at kvinder og mænd er lige tilfredse med deres udseende. Til gengæld nærmer kvinderne sig mændene, hvad angår kropstilfredshed, i 50-års alderen.

- Undersøgelsen viste, at når folk bliver ældre, så er der andre forventninger til udseendet, og mange får fornyet selvtillid.  Mange ældre er ude af sync med ungdommens standarder om, hvad der er smukt og smart, og det er måske det, der gør dem mere tilfredse, siger leder af undersøgelsen Justin McCarthy fra Gallup.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media