Så meget ville mødre tjene, hvis vi gav dem løn for deres arbejde

Har tanken nogensinde strejfet dig, at du ville være rig, hvis du fik løn for at passe dine børn?

I så fald er du ikke helt gal på den.

Ifølge en britisk undersøgelse burde mødre - hvis de fik løn for deres arbejdsopgaver og -timer - tjene op til 1,8 millioner kroner om året. Det skriver The Independent

Det er Interflora, der har betalt for undersøgelsen i anledning af Mors Dag, som i Storbritannien var i går. Til sammenligning tjener den britiske premierminister cirka 313.000 kroner mindre.

Undersøgelsen viste, at britiske mødre arbejder cirka 119 timer om ugen. Hvis der var tale om et betalt job på arbejdsmarkedet, ville de 40 timer blive betalt efter normal sats, mens de 79 timer ville være overtid.

Læs også: For 15 år siden kastede hun sig ud foran en bil for at redde sine børn: Sådan har hun det i dag

For at regne ud, hvor meget mødre ville tjene, hvis deres arbejdskraft blev udført for andre end deres børn, har man kigget på de roller, som mødrene indtager.

Det gælder husholdning, deltidsadvokat, personlig træner og entertainer. En deltidsadvokat tjener omkring 500 kroner i timen, hvilket - sammen med psykolog-opgaverne - ville være de højstbetalte mor-ydelser.

Undersøgelsens resultater er fundet på baggrund af et spørgeskema til 1000 mødre, som har svaret på, hvor meget de "arbejder" med deres børn, og hvilke opgaver de tager sig af i huset.

 

Dagens Gossip