Sådan bliver du kreativ på få minutter

Skal du holde et oplæg på jobbet i morgen, eller tale til din venindes bryllup på lørdag, og har du absolut ingen ideer til, hvad du skal snakke om? Så ryst usikkerheden af dig, rejs dig fra din stol og gå en kort tur, skriver prevention.com.

Er du kreativ? Tjek på udeoghjemme.dk om du er

Et studie bragt i Journal of Experimental Psychology: Learning, Memory and Cognition viser, at en kort gåtur giver et kick til din kreative tænkning. Tidligere studier har slået fast, at regulær motion og trænings-sessioner er godt for de kreative tanker, men det er ikke altid, det er muligt at smutte til fitness, når det brænder på og ideerne mangler.

God viden for nye generationer

Den tidligere forskning har derfor inspireret en gruppe forskere fra Standford University, og de har i stedet fokuseret på, hvordan man hurtigt og nemt kan sætte gang i tankerne. Og det viser sig altså, at skal du finde på noget nyt eller få ideer, så skal du gå en tur.

Få trænings-ekspertens råd til, hvordan du indarbejder gåture i din hverdag på udeoghjemme.dk

Ifølge studiet er en gåtur på 16 minutter nok til at gøre dig mere kreativ, og det behøver ikke foregå i natur-skønne omgivelse, siger ledende forsker Marily Oppezzo, ph.d.:

- Det kreative boost dukkede op selv på et løbebånd i et lille nøgent rum, og var vedvarende også efter at turen var slut.

At en gåtur skaber nye ideer, er i sig selv en god ting, men ifølge forsker Marilyn Oppezzo er det også nyttig viden i forhold til medarbejderes pres for hele tiden at præstere og finde på nye tiltag og her kan et tiltag altså være at finde nye måde at brainstorme og holde møder på:

- Til problemer, der kræver  generering af nye ideer, et nyt perspektiv eller anden tænkning, kan brainstorming til fods være en god måde at gøre det på.

Af Mette Skøtt, udeoghjemme.dk/NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip