Sådan bliver ugens vejr: Paraply eller sandaler for smukfest-gængere?

Det har været ustadigt vejr i Danmark de seneste uger, og det varierende vejr fortsætter i den kommende uge.

Det fortæller vagthavende ved Danmarks Meteorologiske Institut Janne Hansen.

- De første dage på ugen får vi en del byger og torden, og man må sige, at vejrudviklingen er noget usikker fra torsdag og fremad. Onsdag lader til at blive en relativt grå dag med vedvarende regn, siger den vagthavende.

Netop onsdag starter årets Skanderborg Festival, så det er vigtigt, at tasken bliver pakket med regntøj og paraply, før man vender snuden mod Smukfest.

- Vi vil helst ikke være skråsikre med prognoserne, men jeg ville pakke noget regntøj til at klare de her byger. Men jeg ville også pakke tøj, som man kan bruge, hvis der bliver sol sidst på ugen. Så pak lidt af hvert, siger Janne Hansen.

Først på ugen vil temperaturerne ligge på mellem 17 og 20 grader, men de vil stille og roligt stige i løbet af ugens første dage. Der vil i starten af ugen være gode muligheder for solstrejf. DMI forventer lidt eller nogen sol.

- Når vi kommer hen til fredag, kan vi være heldige, og der kan være helt op til 23 grader, som det ser ud nu, siger vagtchefen.

Hun oplyser desuden, at der om natten kan blive småkoldt - efter alt at dømme omkring de 15 grader.

Janne Hansen opfordrer festivalgængere, campister og andre, der har planlagt, at de skal ud i det danske sommerland, til at tjekke regionaludsigten løbende.

- Hvis man vil være sikker på, at man pakker det rigtige, så er det en god ting at gøre. Men det vi føler os ret sikre på er, at ugen starter med byger, som der stille og roligt bliver længere imellem, slutter den vagthavende./ritzau/

 

Dagens Gossip