Sådan har 2014 set ud med Morten Olsens øjne

Danmark har inden årets sidste landskamp tirsdag aften mod Rumænien vundet tre kampe i 2014, og det er blevet til lige så mange nederlag. Derudover er to kampe endt uafgjort.

Selv om det lyder meget jævnt, så indtager Morten Olsens hold førstepladsen i EM-kvalifikationen.

Landstræneren havde før kvalifikationen håbet på syv-otte point på nuværende tidspunkt, og status er syv point efter fire gruppekampe.

Læs her Olsens vurdering af årets op- og nedture:

Marts: England-Danmark 1-0 (testkamp)

- England skulle forberede sig til VM. Vi manglede Christian Eriksen og havde mange hjemlige spillere på holdet, selv om sæsonen ikke var kommet i gang. Vi leverede en god defensiv kamp og kom til et par chancer, men de scorede i slutningen.

Maj: Ungarn-Danmark 2-2 (testkamp) og Danmark-Sverige 1-0 (testkamp)

- Kampene var mere forberedelse til efterårets EM-kvalifikationskampe. Vi prøvede her at spille med Morten "Duncan" Rasmussen og Martin Braithwaite i angrebet i 4-4-2. De gjorde det godt, og vi spillede generelt en god kamp mod Ungarn, som vi burde have slået. Mod Sverige gjorde vi det igen godt med plan b (4-4-2).

September: Danmark-Tyrkiet 1-2 (testkamp) og Danmark-Armenien 2-1 (EM-kvalifikation)

- Vi fik Lasse Vibe på banen mod Tyrkiet, og vi spillede senere i kampen 4-4-2, som viste sig at blive vigtigt mod Armenien, hvor vi kom bagud. Det var lærerigt, at indskiftningsspillere kom ind fra bænken og var med til at afgøre fodboldkampe. Vi så lidt af det samme kampforløb, som mod Serbien; at kampe afgøres i anden halvleg, når modstanderne er kørt lidt trætte, og vi kan udnytte pladsen.

Oktober: Albanien-Danmark 1-1 (EM-kvalifikation) og Danmark-Portugal 0-1 (EM-kvalifikation)

- Vi kunne have vundet mod Albanien, der kom foran. Vi spillede med risiko og fik fortjent uafgjort. Mod Portugal startede vi med plan b (4-4-2), men vi ramte ikke niveauet. Portugal var længere fremme end os. Vi ville have været tilfredse med et point i den kamp.

November: Serbien-Danmark 1-3 (EM-kvalifikation)

- Det er en af de bedste kampe, vi har spillet i årevis. Det eneste negative var vel, at vi ikke kom rigtigt ud af omklædningsrummet til første halvleg. Bortset fra de første fem minutter dominerede vi kampen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip