Sådan kan du se om din mand lyver

Aller Media

|

28/06/2014

Dagens topnyheder

Du fornemmer, at der er noget galt, men du kan bare ikke sætte en finger på, hvad det er. Du føler dig bare mere og mere lost i jeres diskussion, og til sidst resignerer du, for du kan ikke længere finde ud af, hvad der er op og ned. Men der er nogle små tricks, du kan benytte dig af, hvis du vil aflure om din mand lyver over for dig.

Sådan lyver kvinder og mænd forskelligt

Han lyder lidt sjov
Løgnere varierer hastigheden, når de taler lige så meget som ærlige mennesker. Men løgnere vil tit ændre hastigheden i en sætning ret pludseligt. Typisk vil en løgner begynde at tale langsomt, fordi han forsøger at finde på sin løgn under samtalen, og når han så har fået styr på den, vil han begynde at tale hurtigt. Selve tonelejet vil også ændre sig. Hvis din partners stemme er stigende, kan du godt forvente, at du får smidt en hvid løgn i ansigtet, siger tidligere kriminalefterforsker Janine Driver til Huffington Post.

Han afslører sig selv i et splitsekund
Mange løgnere vil også lave nogle såkaldte ’start-stop sætninger’ som for eksempel ’Jeg talte med … altså … der var så mange forskellige kvinder, jeg talte med, så ja det øh’. Når han taler sådan, er det fordi, han er under et mentalt pres. Taler han også i en blanding af nutid og datid, når han skal fortælle om noget, eller gentager han dit spørgsmål fremfor at svare på det, så er det nok heller ikke en mand, du skal forvente den helt sande historie fra.

Hvis hans krop higer efter at slippe væk
Kropssproget siger en hel del om, hvad din partner egentlig vil sige, for jo mere han begynder at vende sig bort fra dig i en samtale, og jo mere hans navle peger mod døren, jo mere tyder det på, at han bare vil væk og ud af samtalen.

Når en løgner får stillet spørgsmål, han ikke vil svare på, har han en tendens til at dække over sine øjne, munden eller hele ansigtet med enten hånden, armen eller et par solbriller. Det er en underbevidst måde, han viser, at han bare har lyst til at forsvinde på.

Hvis han derudover udviser en form for foragt, hvor hans ansigt lyser op i et smørret grin, når I diskuterer, så er det gerne fordi, han har opdaget, at han har magten i diskussionen, og han har fået dig til at tro på sin løgn, eller han har fået dig til at tvivle på dig selv og din overbevisning. Det er for eksempel et klassisk træk hos notorisk utro mænd.

Se hvilken kendt dansker, der finder på livsløgne

Hvis han får dig til at føle, at der er noget galt med dig
Øvede løgnere har en fantastisk evne til at fordreje virkeligheden, og få os til at føle som om at gulvet er ved at forsvinde under os af forvirring. Vi ved, der er noget galt, men man kan bare ikke sætte en finger på det. Han lyver måske så overbevisende, at du begynder at tvivle på din egen hukommelse. Han vil ofte sige ting som ’det har jeg aldrig sagt, lad være med at opdigte en hel masse’ eller ’hvad er der galt med dig’ eller ’du er så paranoid’. 

Hvis du når til slutningen af sådan en samtale, og du er et stort spørgsmålstegn, og bare tænker ’hvad skete der, der’ så kan du være ret sikker på, at det vil være en god ide at undersøge sagen nærmere.

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media