Sådan skærer du 50% af dit månedlige forbrug

Det kan være hårdt at spare. Særligt hvis man ikke rigtig har en idé om, hvad alle ens penge går til hver måned, men blot kan konstatere, at kontoen er fuldstændig tom, når du når enden af måneden.

Men frygt ej – med få justeringer kan du skabe dig et overblik og i sidste ende skære meget af dit månedlige forbrug, skriver sammenligningssitet Samlino.dk. Følg de nedenstående trin og se, hvor langt du kan nå:

Afmeld dine regninger fra Betalingsservice
De fleste har en eller flere månedlige regninger tilmeldt Betalingsservice. Det kan være dit fitnessabonnement, mobilregning, eller huslejen der bliver trukket automatisk hver måned. Selvom det er smart, og man på den måde er sikker på at få betalt alting til tiden, er det samtidig en service, der gør, at man ikke må samme måde ”mærker”, at man betaler.

Læs også: Spar penge: 6 typer af skattefradrag du bør kende til

Skal man derimod fysisk hver måned køre dankortet igennem i træningscentret eller betale en tilsendt regning, har man mulighed for at stoppe op og mærke efter, om det rent faktisk er noget, vi kan undlade at betale til – måske indser du, at du faktisk alligevel sjældent bruger dit fitnessabonnement. Det kan også være en måde at opdage fejl i dine regninger på. Ved at sidde med regningerne i hånden hver måned, er det nemmere at få øje på, hvis noget ser helt forkert ud.

Kom ud af din kassekredit
Ender du hver måned med at ryge under 0 kroner på kontoen og bruge af din kassekredit? Der løber hurtigt mange renter på, når du bevæger dig i minus på din konto, og det er i sidste ende lig med at kaste dine penge direkte ud af vinduet. Læg et budget og overhold det – på den måde er du sikker på, at du også har penge sidst på måneden.

Skab overblik over dine regninger og del dem op i kategorier
Flere netbanker hjælper dig med at danne overblik over dit forbrug ved at dele dine køb op i kategorier, så du hver måned kan følge med i, hvor meget du bruger på hvad. Er dette ikke tilfældet for dig, bør du selv opdele dit forbrug op i kategorier. Du kan for eksempel opdele dine regninger i følgende kategorier: mad, transport, café, tøj og gaver.

Læs også: De skjulte pengeslugere: Her bruger du flere hundrede kroner, mens du sover

Lad os antage at dit månedlige forbrug på mad er 2.000 kroner. Hvis du først har overblikket, er det nemmere at sætte et mål for, hvad du skal skære af dit forbrug. Prøv at starte med at skære 10 % af denne post og se hvordan det går. Selvom 200 kroner. ikke synes af meget, er det altså årligt 2400 kroner, du kan spare.

Start med den nemmeste kategori og bliv motiveret til at fortsætte
Hvis du starter med den nemmeste af ovenstående kategorier, vil du hurtigt opnå dit resultat og forhåbentligt få mod på at begynde at skære 10% af dit forbrug fra på næste kategori også.


Vær opmærksom på at du nogle måneder vil have svært ved at nå dit mål. Det kan være, at du har en måned med flere togture eller fødselsdage. Det må endelig ikke slå dig ud – husk at du prøver at ændre din generelle adfærd, og at det ikke behøver at betyde, at du er slået ud af kurs, bare fordi du har en periode med lidt flere omkostninger. Du prøver bare at nå dit mål igen i næste måned!

Læs også: Scor kassen: Sådan sparer du op til 37.000 kroner om året

Giv ikke op
Efter du har været i gang et stykke tid, vil du lære, at det ikke er alle kategorierne, der kan skæres yderligere ned. Det er helt okay, bare du sørger for at bibeholde dit budget i disse kategorier og ikke pludselig skruer unødvendigt op for dit forbrug. Du vil samtidig se, at nogle af kategorierne er overraskende nemme at skære ned på – ja, nogle af dem kan du måske endda ende med at slette helt fra dit budget.

Fokusér i stedet på disse kategorier og lad dit madbudget finde et rimeligt og stabilt leje – alle skal jo i sidste ende have mad på bordet, og hvad er et liv uden at kunne forkæle sig selv med et ekstra lækkert måltid af og til?

Udfordr dig selv og se din opsparing vokse for hver måned. Der kan nemt gå sport i at spare, og der findes ingen bedre følelse end at kunne spare op til det, du går og drømmer allermest om.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip