Sådan undgår du hængebryster om ti år

Gruer du for, hvordan dine bryster ser ud ti år fra nu? Dette kan du gøre selv for at holde dem pæne og spændstige.

Både graviditeter, amninger og tidens tand vil formentlig kunne spores ved dine brysters udseende, som årene går. Bl.a. vil de sikkert hænge lidt mere med alderen. Men jo flottere din hud er, jo yngre vil dine bryster se ud.

Derfor er det vigtigt, at du plejer din hud og bruger den rigtige bh, så din hud ikke kommer til at se træt og rynket ud og får knopper. Det skriver KK.no.

Et af de første steder, man kan spore alderstegn, er på huden i kavalergangen. Og i modsætning til brysterne så er det et af de steder på kroppen, som kvinder til tider gerne vil kunne vise frem for omverden. Vi glemmer blot at pleje og passe huden omkring brysterne, hvilket er med til at fremskynde aldringstegnene.

Husk din daglige solcreme

Noget af det første, du skal huske, er at smøre godt med solcreme på din brystkasse. Med mindre den er helt skjult af tøj, så er det lige så vigtigt, som at putte solcreme i ansigtet hver dag. Huden på brystkassen er nemlig meget fin og tynd, og solskader vil hurtigt kunne spores.

- Huden på halsen og brystet har mindre fedtproduktion og er tyndere og mere udsat end andre steder, derfor er det vigtig at forhindre UV-skader og tidlige tegn på aldring, som fine linjer, rynker og pigmentpletter, siger Trine Sundene Marthinsen fra Skintific til KK.no.

Giv din hud grundig pleje

Når du afrenser og smører dit ansigt i din daglige hudplejerutine, bør du også huske din brystkasse. Den tynde hud dernede har også brug for masser af fugt for at holde sig spændstig, ligesom du bedre undgår at få udbrud af talgknopper og bumser.

- Mange glemmer halsen og brystet i hudplejerutinen, hvilket resulterer i, at huden på disse områder ikke får det som dette område har brug for af fugtighed, beskyttelse og pleje. Det er vigtigt at huske at rense, fjerne døde hudceller (eksfoliere) og at give fugt til både ansigtet, halsen og brystet. Hvis ikke huden på brystet får fugtighed nok, vil den kunne opleves som stram, og der vil dannes fine linjer, siger Trine Sundene Marthinsen.

Brug den bedste støtte

Det sidste, men nok så vigtige punkt i din pleje af dit brystområde, er, at du skal gå med en bh, der passer. En dårlig bh, der ikke giver støtte, vil strække unødigt i din hud, og desuden vil den gøre dine bryster mere tarvelige at se på i tøjet, end hvad de rent faktisk er. Det forklarer Kjersti Johansen, fagchef hos Dermanor, til KK.no.

Og hun siger videre, at en bodylotion med AHA-frugtsyren, glycolsyre, vil kunne hjælpe med at virke opstrammende på din hud omkring brysterne.

 

Dagens Gossip