Sabrina er rørt over massiv støtte fra danskerne

Hendes historie har fået enorm opmærksomhed, efter at Dagens.dk har beskrevet, at hun skal kæmpe med myndighederne for at få permanent opholdstilladelse, selvom hun er født på Roskilde Sygehus, opvokset i Danmark og ingen tilknytning har til sine forældres hjemland Chile.

Siden at historien om den 19-årige kvinde i går blev delt knap 1.500 gange på Facebook og fik hundredevis af kommentarer på sociale medier, er det strømmet ind med varme ord og støtte fra danskerne.

- Det betyder rigtig meget, lyder det fra en taknemmelig Sabrina Beltran.

- Det er helt vildt. Der er rigtig mange fremmede, der skriver til mig og spørger ind til sagen og giver udtryk for, at de bakker mig op, siger hun.

Der er nu startet en underskriftindsamling til støtte for Sabrina Beltran, som i skrivende stund er underskrevet af mere end 1.300 personer.

- Jeg er kun glad for, at de gider at give sig tid, og at de har lyst til at støtte mig. Jeg er meget overrasket over, hvor hurtigt min historie kom ud. Mange tusinde mennesker har set den, og rigtig mange skriver, at jeg ikke skal give op, at jeg skal holde humøret oppe, og at de støtter mig.

Mange danskere er tydeligt forarget over sagen. Flere giver i historiens kommentarspor på Facebook udtryk for, at de mener, at reglerne om opholdstilladelse er for stramme og tydeligvis rammer de forkerte borgere.

- Hun er født i Danmark, så hun skal ikke søge om noget som helst, hun er dansk statsborge, skriver Doris D.

Tove F. forstår ikke, at et afbræk fra studierne kan have så store konsekvenser:

- Pause i uddannelsen. .. Så er der jo mange unge som skal smides ud af Danmark. Hold nu da op. Sabrina er dansk.

- Det er helt galt - du er jo og burde være dansker. Du er født her og boet her hele dit liv. Håber snarest for dig, at der kommer orden på det, skriver Gitte B.

Malene P. mener, at myndighederne bør beklage situationen:

- Født her og fået udleveret dansk pas, hun skal bare have det pas igen hurtigst muligt og en ordentlig undskyldning.

Ingen garantier
Sabrina Beltran er overrasket og uforstående over for, at Udlændingestyrelsen til et andet medie har udtalt, at hun ikke har noget at frygte.

- De siger, at jeg ikke skal være bange for, at jeg bliver smidt ud, men det er ikke det, de har sagt til mig. Så på mandag tager jeg ned til Udlændingestyrelsen med underskrifterne og håber på, at de kan give mig noget på skrift. Det er ikke nok, at de siger det til medierne for at få dem til at tie stille.

- Min oplevelse har ikke været, at jeg er blevet garanteret, at jeg kan blive i landet. Én ting er, hvad Udlændingestyrelsen siger, noget andet er, hvad de gør, siger hun.

Sabrina Beltran håber nu på, at den massive opbakning kan lede til, at landets politikere vil kigge på reglerne for opholdstilladelse for unge, som er født i Danmark.

- Det giver lidt håb, at min historie er nået ud til så mange mennesker, og jeg håber, at nogle politikere også har set den og vil gøre noget.

Her er et udpluk af den opmærksom, som sagen har fået på Twitter:

Læs også: 19-årige Sabrina skal udvises: Jeg er pæredansk, men det mener systemet ikke

Læs også: Advokat om afslag på opholdstilladelse: Derfor er Sabrina kommet i klemme

 

Dagens Gossip