Sæsonens onde ånd vil bremse Real Madrid

Skrevet af admin

22/04/2015

Mest læste i dag

Diego Simeone så rødt, da Atletico Madrid-træneren i rendyrket raseri løb ind på banen under sidste års Champions League-finale mod Real Madrid.

Argentineren vidste, finalen var tabt, og frustrationerne kunne være gået ud over Real-stopperen Raphaël Varane, hvis Simeone ikke var blevet stoppet af en håndfuld spillere.

Flashbacket på episoden er et godt eksempel på den bitre rivalisering, der hersker mellem klubberne, som onsdag aften tørner ind i hinanden for ottende og sidste gang i denne sæson.

I sæsonens måske vigtigste indbyrdes opgør, som afgør, hvem der når frem til semifinalerne i Champions League, er Real Madrid favorit på hjemmebane, efter at det første opgør endte 0-0 i sidste uge.

Under den karismatiske Simeones ledelse har Atlético Madrid fået en ny attitude. Efter sidste sæsons spanske mesterskab begejstrede Simeone tusinder af fans med følgende og meget rammende udsagn:

- Mine damer og herrer, dette er ikke bare en ligatitel. Disse spillere har vist jer noget meget vigtigere, og det er, at hvis man tror på noget og arbejder hårdt, så vil man lykkes med det.

Real Madrids favoritrolle er da heller ikke så klar, som den normalt ville være.

Siden Reals finaletriumf i Lissabon sidste år er Atlético Madrid nemlig ubesejrede i sæsonens syv indbyrdes opgør med en imponerende stime på fire sejre og tre uafgjorte kampe.

Det er usædvanligt i nyere tids historie, at lillebroderen i Madrid pludselig har fået det mentale overtag.

I sit blot andet derby blev Simeone mødt af et Real Madrid-banner med teksten "Efterlysning: En værdig rival til et godt derby".

Og Real-fansene havde noget at have håneretten i. I perioden op til sæsonen 2011-12, hvor Simeone blev ansat som træner, var det blevet til 25 kampe og 14 år uden en eneste Atletico-sejr over Real.

Men nu er der for alvor vendt op og ned på tingene i denne sæson.

Atletico-spilleren Raul Garcia kan dog ikke bruge fortidens statistikker til noget, og han søger heller ikke hævn efter sidste års finalenederlag.

- Finalen i Lissabon er glemt. Vi lever ikke i fortiden. Vi ville elske at have vundet, men det ændrer ikke noget. Hvis vi havde vundet finalen, så ville vi stadig ønske at gå videre.

- Vi er også nødt til at glemme de foregående indbyrdes opgør i denne sæson. De kan kun bruges til at vise, at vi gør de rigtige ting. De kampe, der er spillet, betyder intet, siger Raul Garcia.

Kampen begynder klokken 20.45.

/ritzau/