Sagan går kold i finalen i belgisk semiklassiker

Der har været stor ballade omkring Tinkoff-Saxo-holdet de seneste dage med suspenderingen af Bjarne Riis, men fredag skulle holdets Peter Sagan forsøge at genvinde den belgiske semiklassiker E3 Harelbeke, hvor han sejrede i 2014.

Og den slovakiske rytter var med, da tingene skulle afgøres, men han havde ikke benene til slut. I stedet snuppede englænderen Geraint Thomas sejren efter et perfekt timet angreb.

Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Zdenek Stybar (Quick Step) og Geraint Thomas (Sky) kom væk fra den store favoritgruppe langt fra mål, og de fik stille og roligt opbygget et forspring, som nåede op over 40 sekunder.

Den sidste lille stigning med godt 20 kilometer igen fik hurtigt barberet forspringet ned til 20 sekunder, og forfølgerne lugtede blod.

Men et styrt med omkring 16 kilometer igen i forfølgergruppen betød, at Sagan og co. slap endegyldigt væk. De tre udbrydere fik ny luft og et forspring på næsten et minut, da de kørte ind på de sidste 10 kilometer.

Dermed skulle afgørelsen falde mellem dem, og der viste Geraint Thomas sig stærkest. Med fem kilometer igen sagde han farvel til Sagan og Stybar, der slet ikke kunne følge med.

Thomas kørte alene over stregen omkring 15 sekunder foran Stybar, mens Sagan gik helt kold og blev opslugt af forfølgerne. Han sluttede uden for top 10, mens Matti Breschel i forfølgergruppen spurtede sig ind på sjettepladsen.

Vinderen Geraint Thomas var godt tilfreds med sin egen indsats, selvom han faktisk ikke fik fulgt sin egen taktik.

- Jeg tænkte egentlig at forsøge tidligere, men det viste sig at være perfekt alligevel, lød det fra Geraint Thomas til tv efterfølgende.

Den tidligere tredobbelte vinder af løbet Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) styrtede tidligt på etapen og måtte udgå.

Holdet bekræfter, at han har pådraget sig brud på to ryghvirvler, og dermed er han ude af de kommende forårsklassikere, hvor han ellers var blandt favoritterne.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip