Sagan: Riis kan løfte mit niveau

admin

|

02/12/2014

Dagens topnyheder

Peter Sagan bliver betragtet som en af cykelsportens kommende superstjerner.

For slovakken er det imidlertid Bjarne Riis, der er en stjerne. Den 25-årige cykelrytter har vundet den grønne pointtrøje i Tour de France, men han har endnu ikke vundet et af de helt store endagsløb, og den sejr mener han, at Bjarne Riis kan skaffe ham.

- Jeg har altid ønsket at komme til et hold, hvor Bjarne Riis er, for jeg har hørt meget godt om ham over årene.

- Bjarne er ret god til at lægge strategi og til at få holdet til at arbejde sammen. Han kan helt sikkert løfte mig til et nyt niveau. Jeg tror på mig selv, og jeg tror på Bjarne. Sammen kan vi tage det skridt opad, som er nødvendigt for mig og for holdet, siger Peter Sagan til Ritzau.

Slovakken vandt i år et af de tidlige brostensløb i Belgien, men slog ikke til i hverken i Flandern Rundt eller Paris-Roubaix.

- De to løb er for mig de to største, men jeg vil også meget gerne prøve at vinde Milano-San Remo, fortsætter slovakken.

Ifølge Peter Sagan selv var mindst en håndfuld af de store cykelhold ude efter hans arbejdskraft, men det var Tinkoff-Saxo, der var mest fremme i skoene, og det var her hans interesse først og fremmest lå.

Han er nu på træningslejr med holdet på Gran Canaria. Her kører han stadig rundt i sit grønne Cannondale-tøj, for formelt er han først på kontrakt ved årsskiftet. Det samme gælder hans bror Juraj og Ivan Basso, der også kommer fra det italienske hold.

Basso har fortalt Sagan-brødrene om det hold, som engang var dansk og stadig er sportsligt styret af Bjarne Riis. Men det er ikke nødvendigt. Slovakken er allerede rolig og tryg i sine nye omgivelser.

- Jeg er meget glad for, hvad jeg har set indtil nu. Her er gang i en masse ting med cykler og møder med sponsorer og leverandører. Her er en masse forvirring, men Bjarne er afslappet og sørger for ro og ingen stress for os. Det kan jeg godt lide, siger Peter Sagan.

Tirsdag aften skal alle rytterne på Tinkoff-Saxo byde de nye velkommen med en middag. Holdkammeraterne har allerede opdaget, at Peter Sagan er en mand, der elsker sjov og ballade, så han får næppe problemer med at blive integreret.

/ritzau/