Sager om brud på meldepligt hober sig op

Folk på tålt ophold, der ikke kan sendes ud af landet, overtræder deres meldepligt i et hidtil ukendt stort omfang.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Nye tal fra Nordsjællands Politi, som er ansvarlig for at rejse sagerne om brud på meldepligten, viser, at 7000 sager om udlændinge, der har overtrådt deres meldepligt, ligger hos anklagemyndigheden.

- Det er utrolig mange anmeldelser, men det skyldes blandt andet, at der er mange, der har meldepligt hver dag. Og når man har overtrådt sin meldepligt én dag, bliver det én anmeldelse, siger chefanklager Ida Sørensen, Nordsjællands Politi.

Loven om skærpet meldepligt blev vedtaget i 2008, efter at det kom frem, at en terrormistænkt tuneser på tålt ophold boede tæt på tegneren Kurt Westergaard, som han var mistænkt for at ville dræbe.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) mener, at antallet er for højt og skynder på anklagemyndigheden, så sagerne kan komme for domstolene.

- Jeg forventer selvfølgelig nu, at der bliver sat tryk på sagerne, så de kommer for domstolene, siger hun til avisen. /ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip