Salgstider for ejerlejligheder er de laveste i fem år

Ejerlejligheder er i så høj kurs på boligmarkedet, at salgstiden for en ejerlejlighed ifølge Boligsidens Markedsindeks nu er på det laveste niveau i fem år.

Det tager i gennemsnit 96 dage at sælge en lejlighed, og det er en halvering af salgstiden fra januar 2010, oplyser boligportalen Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

- Der er et evigt pres på ejerlejlighederne i byerne, hvor både unge studerende vil bo, men også ældre, pengestærke borgere, der efter en årrække i parcelhus i forstaden vender næsen mod byens liv og kulturtilbud, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, i en pressemeddelelse.

Over hele landet er salgstiden for lejligheder på vej ned, men der er dog store regionale forskelle på, hvor lang tid sælgerne skal bruge på at komme af med boligerne. Den gennemsnitlige salgstid i maj var 76 dage i Region Hovedstaden.

Sælgerne i Region Syddanmark måtte i snit bruge 155 dage, i Region Sjælland og Region Midtjylland henholdsvis 128 og 126 dage, mens Region Nordjylland lægger sig tæt op ad landsgennemsnittet med 98 dage.

Salgstiden for lejligheder på landsplan faldt 8,1 procent fra april til maj og 25,1 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Mens salgstiden går ned, så går priserne op. Ifølge markedsindekset steg priserne på lejligheder på landsplan 1,5 procent fra april til maj. Sammenlignet med maj sidste år er priserne steget 11 procent.

Boligsiden.dk bygger markedsindekset på indberetninger om handler direkte fra ejendomsmæglere i hele landet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip