Salmonella-advarsel: Ni supermarkedskæder har farlig kylling i køledisken

HKSCAN Denmark A/S tilbagekalder en række kyllingeprodukter på grund af risiko for salmonella i kødet. Det meddeler Fødevarestyrelsen.

Tilbagetrækningen gælder både hele kyllinger, hakket kyllingekød og forskellige udskæringer fra HKSCAN Denmark A/S, der holder til på Tværmosevej 10, 7830 Vinderup og har Aut. nr. 733. Virksomheden hed tidligere Rose Poultry A/S.

LÆS OGSÅ: Ad for pokker: Ville du spise disse madvarer, hvis vi kaldte dem ved deres sande navn?

Produkterne er solgt i dagligvarebutikker over hele landet og til catering.

Se listen over de pågældende butikker og hvilken slags kylling, der er tale om - HER. Hvis du har noget af de nævnte produkter, så anbefales det, at du smider dem ud eller lever dem tilbage til butikken, hvor de er købt.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

"Hvis kødet ikke gennemsteges/koges, eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella. Symptomerne ved salmonellainfektion er b.la. diarré kvalme, mavesmerter, opkast og feber", skriver Fødevarestyrelsen.

På nuværende tidspunkt er der ikke oplysninger om, hvilke holdbarhedsdatoer, der står på produkterne, men alle produkter er også mærket med produktionsdato, oplyser Fødevarestyrelsen.

 

Dagens Gossip