Samråd: Lidegaard skal forklare sig i Hedegaard-sag

Skrevet af admin

14/10/2014

Dagens topnyheder

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og justitsminister Mette Frederiksen (S) er torsdag klokken ni kaldt i samråd i sagen om en forsvundet attentatmand.

Det er Folketingets Udenrigsudvalg, der kræver svar fra ministrene om Tyrkiets mulige løsladelse af manden, der angiveligt forsøgte at dræbe forfatteren og islamkritikeren Lars Hedegaard i februar sidste år på Frederiksberg.

Udenrigsudvalget vil blandt andet have svar på, hvad regeringen vil gøre i tilfælde af, at Tyrkiet har løsladt Hedegaards formodede gerningsmand.

Ministrene er af udvalget blevet bedt om at redegøre for status for udleveringen af den 27-årige mistænkte i sagen.

Den formodede gerningsmand blev fængslet i Tyrkiet tidligere i år. Københavns Politi hørte om den mulige løsladelse af den sigtede mand for en uges tid siden.

Det var gennem afhøringer af et medlem af den mistænktes familie, at politiet blev opmærksom på, at den 27-årige angiveligt var blevet løsladt fra fængslet.

De danske myndigheder har indtil videre ikke haft held med at få oplysningerne bekræftet hos de tyrkiske myndigheder.

Den tyrkiske ambassadør i København, Mehmet Dönmez, var mandag til møde i Udenrigsministeriet. På mødet slog han fast, at han ikke har nogen informationer om den mulige løsladelse.

Ambassadøren sagde efterfølgende, at han vil tage fat i de tyrkiske myndigheder for at få flere svar.

/ritzau/