Samuelsen anbefaler energidrik og minusvækst til Venstre

admin

424 uger siden

|

27/05/2016

Dagens topnyheder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og resten af regeringen skal bunde en energidrik og komme friske tilbage efter sommerferien.

Det mener Anders Samuelsen, Liberal Alliances politiske leder, efter at finansministeren fredag fremlagde Økonomisk Redegørelse, som er regeringens prognose for dansk økonomi.

Her kom det frem, at det offentlige forbrug stiger med 1,0 procent i år. Den melding kommer få dage efter, at regeringen udtalte, at bundskatten skal hæves for at finansiere den skrottede energiafgift PSO.

De to udmeldinger stritter i den modsatte retning af, hvad støttepartiet Liberal Alliance ønsker.

- Der er ikke meget liberalt i det her fra regeringens side. Jeg ser en finansminister i knæ, og der mangler noget energi på nuværende tidspunkt i regeringen, siger Samuelsen.

- Det burde ikke være nogen svær opgave for os fire partiledere i blå blok at sætte os ned sammen og finde ud af, hvordan vi kan komme ud af den her vækst, som har stået på i flere år, siger Samuelsen, som ønsker minusvækst i den offentlige sektor.

Han mener, at regeringen er for passiv.

- De seneste udmeldinger er ikke overraskende, for hvis man ikke gør noget, så sker der ikke noget.

- Der er andre lande, hvor man gør noget, lægger nogle planer og gennemfører dem, og så får man væksten tilbage, siger Samuelsen, som blandt andet peger på, at pensionsalderen skal hæves med et år til 68.

Desuden peger han på en effektivisering af den offentlige sektor. Det handler om at luge ud i bureaukratiet og skrue ned for registrering, rapportering og kontrol.

Mens den nye Økonomisk Redegørelse siger, at det offentlige forbrug stiger med 1,0 procent i år, så venter regeringen til gengæld at kunne indfri valgløftet om nulvækst i 2017.

Ifølge Claus Hjort Frederiksen er det logisk, at det offentlige forbrug i år er på 1,0 procent. Der er ikke flertal for nulvækst, konstaterer finansministeren. Og der er udgifter, som stiger, tilføjer han.

- Vi har set, at udgifterne til medicin og hospitalsbehandling er steget. Det er klart, at det også er nogle af de områder, vi selv prioriterer. Vi har afsat 2,4 milliarder kroner til sundhedsområdet i 2016. Det er en af vores prioriteringer, siger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/