San Francisco 49'ers slår sig sammen med Leeds United

Den engelske fodboldklub Leeds United, der normalt frister en tilværelse i den næstbedste række, har fredag annonceret et bemærkelsesværdig samarbejde med det traditionsrige amerikanske NFL-hold San Francisco 49'ers.

Leeds' ejere er opsatte på at lære af 49'ers' marketings- og forretningsteknikker, og repræsentanter fra NFL-holdet rejser snart til Leeds for at diskutere den tidligere Premier League-klubs indtjeningsmuligheder.

Den administrerende direktør i Leeds, David Haigh, beskriver over for klubbens hjemmeside samarbejdet som "et strategisk partnerskab".

- De har et verdenskendt brand, og vi vil diskutere alle aspekter af vores forretninger; marketing, billetsalg, merchandise og kommercielle muligheder, siger Haigh.

San Francisco 49'ers, der i den kommende sæson bytter sin nuværende hjemmebane, Candlestick Park, ud med et nybygget stadion i Santa Clara, er et de mest succesrige hold i NFL.

Holdet har vundet fem Super Bowl-titler, og stjerner som Joe Montana og Jerry Rice har trukket i den røde trøje.

Underdirektør i San Francisco 49'ers Paraag Marathe fortæller, at holdet ser frem til at indlede et samarbejde med den tidligere storklub.

- Vi glæder os til at dele vores bedste praksisser med Leeds United og give dem vores perspektiver på sportsindustrien.

- Det er en spændende mulighed for os at komme i kontakt med engelsk fodbold og lære af hinanden, siger Marathe

Leeds var et af de stærkeste hold i England i slutningen af 60'erne og starten af 70'erne, hvor de vandt ligaen to gange og kom til tops i FA Cuppen en enkelt gang.

Men klubben røg i 2004 ind i svære økonomiske problemer, og det resulterede i flere nedrykninger.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip