Santander scorer sit første superligamål i FCK-sejr

18/10/2015

FCK sad på det meste, da bundholdet Hobro blev sendt hjem fra Telia Parken med et nederlag på 1-3 søndag aften.

Angriberen Federico Santander fra Paraguay scorede sit første superligamål, inden han måtte udgå i anden halvleg med en skade. Kasper Kusk scorede siden to kasser.

Uheldet ramte ellers københavnerne, inden kampen overhovedet var fløjtet i gang. Nicolai Jørgensen blev skadet under opvarmningen, og så måtte Andreas Cornelius snøre støvlerne i stedet.

Rokeringen i startopstillingen så dog ikke ud til at genere FCK, som satte sig på begivenhederne fra kampens begyndelse mod et Hobro-mandskab, som har været i mediernes søgelys i ugens løb, da træner Jonas Dal skifter til Esbjerg næste sommer.

Kasper Kusk, Federico Santander og Peter Ankersen testede alle Jesper Rask i Hobros mål, mens Hobros forsvar var travlt beskæftigede med at ekspedere bolden ud af farezonen.

Efter en god halv time kunne Hobro dog ikke holde FCK fra fadet mere. Ludwig Augustinsson serverede et hjørnespark i panden på Federico Santander, der kunne heade bolden over i det lange hjørne.

Scoringen var den første i Superligaen for den dyrt købte angriber.

Ti minutter inde i anden halvleg måtte Santander dog lade sig udskifte med en skade, som han pådrog i en luftduel med Mads Justesen, hvor han fik et skub i ryggen og efterfølgende landede uheldigt.

Mens Santander tog plads på bænken, kom Bashkim Kadrii ind til den sidste halve time for FCK, hvor han straks kunne se Kasper Kusk sparke bolden i nettet efter oplæg fra Youssef Toutouh.

Nu virkede Hobro-spillerne for alvor møre, og godt ti minutter senere kunne Kusk sparke bolden i nettet igen.

Den tidligere AaB-spiller spillede bolden skråt bagud til Kadrii, som afsluttede på Jesper Rask. Returen havnede hos Kusk, som nemt kunne score sit tredje ligamål i sæsonen.

Få minutter senere skiftede Hobro midtbaneslideren Jonas Damborg ud med den costaricanske angriber Mayron George. Med ti minutter tilbage af opgøret fik han reduceret til slutresultatet i en situation, hvor Daniel Amartey mistimede sit indgreb.

Det blev også til comeback for Danny Amankwaa, som kom ind i stedet for kampens store oplevelse Kasper Kusk. Den 21-årige FCK'er har siddet ude med en overrevet akillessene siden sidste sæson.

Med sejren har FCK 24 point - tre færre end FC Midtjylland. Hobro er stadig isoleret i bunden med fem point.