Sarah og Yasmin er bortført af deres far: Hjælp med at få dem hjem

Den 21. juli i år tog den syvårige Sarah og hendes femårige lillesøster, Yasmin, med deres far på ferie i Egypten for at besøge deres farmor. De skulle være kommet hjem den 10. august, men det gjorde de aldrig. Det fortæller pigernes danske mor til Dagens.dk.

Moderen er især bekymret for den femårige Yasmin. Hun lider af en lungesygdom, som lægerne endnu ikke har kunnet diagnosticere.

Læs også: Teenager indlagt efter vægttab - du gætter ikke, hvad lægen fandt

- Siden Yasmin var ni måneder, har hun været tilknyttet Rigshospitalets hjerte- og lungeafdeling, hvor hun går til en masse undersøgelser, men indtil videre har de endnu ikke kunnet stille en diagnose, siger moderen.

- Mor, vi kommer ikke hjem
Et par dage inden pigerne skulle flyve hjem til Danmark, ringede moderen til Egypten for at fortælle dem, hun ville samle dem op i lufthavnen, når de landede. Mens hun talte i telefon med den ældste, fik hun dog første tegn på det, der nu er et levende mareridt for hende.

- Da jeg sagde til Yasmin, jeg ville hente dem i lufthavnen om søndagen, sagde hun, ‘jamen mor, vi kommer ikke hjem på søndag’, siger moderen til Dagens.dk.

Læs også: Tøjkæden Zara i strid modvind over "nazi-trøje" til børn

Herefter tog faderen telefonen og forsikrede hende om, at pigerne nok skulle komme hjem som planlagt, men i baggrunden kunne hun høre den yngste datter sige, at de ‘skulle på hotel, inden de skulle videre’.

Den følgende søndag var pigerne ikke med flyet fra Cairo til København og trods utallige forsøg, har moderen ikke kunnet få fat i hverken faderen eller børnene.

Mødte hinanden i Egypten
De to pigers forældre mødte hinanden for mere end ti år siden i Egypten. I 2004 flyttede parret til Danmark, hvor han hurtigt lærte dansk og fik et arbejde. I 2010 holdt ægteskabet imidlertid ikke længere, og de gik fra hinanden. Efter skilsmissen blev faderen boende i Danmark, og han fik også en ny kæreste, som politiet nu leder efter i håb om, at hun kan have oplysninger i sagen.

Da pigerne ikke kom med flyet som aftalt, tog moderen med det samme fat i politiet. De kunne desværre oplyse, at faderen havde udmeldt sig af det danske folkeregister, så umiddelbart ender sporet her, et sted i Egypten. Det har naturligvis chokeret moderen, som ikke havde fornemmet nogen tegn på, at faderen kunne finde på at bortføre børnene.

Læs også: Lille pige møder sin helt: Han var den eneste, der kunne redde hendes liv

- Jeg har ingen ide om, hvorfor han gjorde det, men jeg tror ikke, han selv har fundet på det. Jeg tror, der er nogle i Egypten, der har overtalt ham til det, siger moderen til Dagens.dk.

Lige nu arbejder politiet på at få frigivet mandens navn og billede, så han kan blive efterlyst.

Hvis du har oplysninger i sagen, eller kender identiteten på faderens kæreste, der bor i Bellahøj, så kontakt politiet på 114.
 

 

Dagens Gossip