Sarkozy afhøres i korruptionssag

Skrevet af admin

|

01/07/2014

Dagens topnyheder

Den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy er tirsdag i politiets varetægt for at blive afhørt i en korruptionssag, siger en juridisk kilde til det franske nyhedsbureau AFP.

Det sker dagen efter, at Sarkozys advokat og to dommere blev tilbageholdt af politiet.

Sagen drejer sig om, at Sarkozy med hjælp fra sin advokat, Thierry Herzog, skal have forsøgt at forpurre politiets efterforskning i en sag, der kunne have sendt den tidligere præsident bag tremmer.

Blandt andet mener efterforskerne, at den 59-årige franskmand skal have forsøgte at lokke fortrolige informationer fra en dommer.

Samtidig skal Sarkozy være blevet tippet om, at hans telefon blev aflyttet i et forsøg på at dække, hvorvidt hans valgkampagne i 2007 blev finansieret af den tidligere libyske diktator Muammar Gaddafi.

Sarkozy er blevet beskyldt for at lade sin valgkamp i 2007 støtte med op mod 50 millioner euro fra den libyske diktator samt penge fra Frankrigs rigeste kvinde, L'Oreal-arvingen Liliane Bettencourt.

Hidtil har Sarkozy imidlertid affejet anklagerne som latterlige, og sidste år blev han renset for anklager om at have modtaget Bettencourts penge.

Efterforskningen om Gaddafis penge er stadig i gang.

Det var i forbindelse med efterforskningen om penge fra Gaddafi, at efterforskerne sidste år fik rettens ord for, at de kunne lytte med, når Sarkozy talte i telefon.

Sagen kan ende med at blive særdeles skæbnesvanger for Sarkozy, der menes at barsle med ambitioner om et politisk comeback med sigte mod præsidentvalgkampen i 2017.

Afhøringen af den tidligere franske præsident foregår i Nanterre nær den franske hovedstad, Paris, skriver Reuters.

Efterforskerne kan ifølge fransk lovgivning holde Sarkozy tilbage i op til 24 timer og har derefter mulighed for at forlænge afhøringen med endnu et døgn.

/ritzau/AFP