Sarkozy: Jeg har aldrig brudt loven

Frankrigs tidligere præsident Nicolas Sarkozy går onsdag aften i offensiven og fordømmer "politisk indblanding" i de sager, hvor han er sigtet for korruption og magtmisbrug.

- Jeg har aldrig brudt loven, siger den konservative Sarkozy til fransk tv - et halvt døgn efter have været til maratonafhøring hos politiet.

- Jeg har aldrig begået en handling, som strider imod denne republiks værdier eller mod retssamfundet. Jeg har aldrig forrådt den tillid, som jeg blev vist, siger den 59-årige uddannede jurist i et interview, som sendes onsdag aften på blandt andet tv-stationen LCI.

Interviewet er Sarkozys første omfattende møde med medierne, siden den konservative politiker i 2012 tabte præsidentvalget til socialisten François Hollande efter fem år på posten.

Sarkozy beklager også, hvad han kalder "politisk indblanding" i sagerne mod ham. Dermed synes han at antyde, at de regerende socialister skulle stå bag hans problemer med retssystemet.

- I vort land, som er landet for menneskerettigheder og for retssamfundet, er der ting, som bliver organiseret, siger Sarkozy og tilføjer, at "han er dybt chokeret" over sigtelserne.

- Der gøres alt muligt for at give mig et image som utroværdig. Nu er tiden inde til at forklare og tage til genmæle.

- Jeg fordømmer intentionerne om at ydmyge mig i en korruptionssag, tordner han.

Flere af Sarkozys politiske allierede har talt om "en heksejagt".

- Jeg sætter spørgsmålstegn ved, hvor upartisk en af dommerne, er, da han tydeligvis er næret af had, siger Nice-borgmesteren Christian Estrosi.

Den franske anklagemyndighed har indledt en officiel efterforskning af, hvorvidt Sarkozy har gjort sig skyldig i bestikkelse og i at have forsøgt at påvirke efterforskningen af en anden korruptionssag, hvor han også selv var blandt de mistænkte.

Hele tirsdagen og ud på natten til onsdag var Nicolas Sarkozy til afhøring hos politiet i 15 timer, der ifølge nyhedsbureauet AFP fandt sted på en politistation i en forstad til Paris. Herefter blev han løsladt.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip