SAS dropper udenrigsruter fra Aarhus Lufthavn

SAS dropper afgange til udlandet fra Aarhus Lufthavn. Det var ellers planen, at flyselskabet ville starte to udenrigsruter ud fra Aarhus Lufthavn fra næste sommer til henholdsvis Frankrig og Kroatien.

Ifølge branchesitet Check-In.dk er det uoverensstemmelser om de økonomiske vilkår, der betyder, at den østjyske lufthavn bliver forbigået.

Aflysningen kommer kun nogle få dage, før SAS offentliggør hele sommerprogrammet for 2014:

- Vi har gennem årene haft uoverensstemmelser med Aarhus Lufthavn omkring de økonomiske vilkår for at beflyve lufthavnen. Det er ikke lykkedes at blive enige, hvorfor vi har valgt ikke at åbne de planlagte ruter, siger Lars W. Andersen, direktør for Public Affairs og Infrastruktur i SAS.

Direktøren oplyser til Check-In.dk, at man fortsat er i dialog med lufthavnen, da SAS gerne vil flyve mere fra den østjyske lufthavn.

- Indtil videre flyver vi således indenrigs fra Aarhus Lufthavn på det nuværende niveau eller måske endda lidt mere, siger Lars W. Andersen.

Direktøren for Aarhus Lufthavn Peter Høgsberg vil ikke oplyse om, hvor knasterne mellem SAS og lufthavnen ligger.

- Det er beklageligt, at vi ikke kunne nå til enighed. Der er nogle omstændigheder, der gør, at vi ikke i øjeblikket kan imødekomme de krav, som SAS stillede, siger Peter Høgsberg til branchesitet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip