SAS har succes med luksus-rute til USA

En særlig luksusrute beregnet til forretningsfolk i oliebranchen, der pendler mellem Norge og USA, kan vise sig at blive en god forretning for luftfartsselskabet SAS, skriver den norske avis Aftenposten.

Ruten mellem oliebyerne Stavanger i Norge og Houston i Texas har kun businessclass-pladser om bord. Et af flyets kun 44 flysæder kan bookes for den nette sum af mellem 22.000 og 44.000 kroner. Men trods prisen har interessen været stor, lyder det fra SAS efter de to første måneders drift.

- Vi er rigtig godt tilfredse. Vi var spændt på, hvordan markedet ville tage imod tilbuddet, men det går bedre end ventet, siger presseansvarlig i SAS Tormod Sandstø til Aftenposten.

I september fløj 1190 passagerer med ruten, mens tallet var steget til 1291 i oktober. Den begrænsede kapacitet på flyet giver ikke de store salgstal, men alligevel giver de første måneder anledning til smil hos SAS.

Selskabet har beregnet, at mindst hvert andet sæde skal fyldes, hvis ruten skal give overskud, og det mål ser ud til at være tæt på. SAS regner med, at ruten vil give overskud ikke længe efter årsskiftet.

- Normalt tager det mellem et og to år at etablere en interkontinental rute og få den til at give overskud. Nu viser det sig, at det kun vil tage et par måneder med dette fly. Vi regner med plus-tal i januar eller februar, siger Tormod Sandstø.

Ifølge SAS er 70 procent af rutens kunder norske. De kan ifølge Aftenposten sætte sig til rette i store, behagelige sæder, der også kan forvandles til senge, så passagerne kan ligge ned undervejs.

Kunder på det eksklusive fly behøver hverken at sulte eller tørste på den 10 timer og 40 minutter lange flytur, hvor der blandt andet serveres champagne og en treretters menu.

Ud over SAS er British Airways og Lufthansa de eneste europæiske flyselskaber, der har ruter, hvor der kun er business-pladser på flyet. SAS-ruten mellem Stavanger og Houston er den første interkontinentale rute kun med businessclass.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip