SAS-medarbejdere savner information om besparelser

Kabinepersonalet hos SAS opfordrer deres arbejdsgiver til at melde ud om ledelsens planer.

Det sker, efter at de onsdag kunne læse på DR Nyheders hjemmeside, at luftfartsselskabet planlægger besparelser, der vil betyde store ændringer for de ansatte.

De ansatte er blevet trætte af at læse om deres fremtid i medierne, og Cabin Attendants Union (CAU), der repræsenterer kabinepersonalet, kræver nu svar fra SAS.

- Vi har haft mange medlemmer i telefonen, nærmest desperate efter informationer om, hvad der sker. Derfor vil jeg gerne opfordre SAS til at melde officielt ud. De ansatte fortjener ikke at skulle gå rundt i denne usikkerhed, siger Merete Scheel, der er formand for CAU.

SAS præsenterer sit årsregnskab den 18. december og er ifølge DR Nyheder derfor i en "stilleperiode" op til offentliggørelsen, hvor ledelsen hverken kan eller vil sige noget om økonomien. Medarbejderne undrer sig alligevel over, at man ikke internt har oplyst om sine planer.

- Det kan undre os, at vores medlemmer skal høre om deres liv og fremtid i medierne og ikke fra deres arbejdsgiver. I respekt for sine ansatte bliver SAS nødt til at snarest muligt fortælle dem om ledelsens planer, siger Merete Scheel.

- Vi har medlemmer, som er blevet meget nervøse for deres jobsituation, efter historierne om SAS' fremtid i disse dage har bredt sig i medierne.

DR Nyheder har blandt andet erfaret, at SAS vil opkøbe flyselskabet Cimber og flytte en del af sine fly over i det selskab.

Overenskomsten hos Cimber er både billigere og enklere, hvilket gør, at der ifølge DR Nyheders kilder er store besparelser at hente ved sådan en manøvre.

- Det er helt nyt for os, siger Merete Scheel.

- Det er ikke noget, vi kan forholde os til, før SAS informerer os om det. Så lige nu er det svært at vurdere, hvad der ligger af fordele og ulemper i sådan en løsning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip