SAS-overenskomst møder massiv stewardesse-modstand

Danske stewardesser og stewarder skal de næste tre år arbejde under en overenskomst, som størsteparten af dem er utilfredse med.

82 procent af medlemmerne i fagforeningen Cabin Attendants Union, CAU, som organiserer det danske kabinepersonale, stemte nej til den nye overenskomst. Det skriver branchesiden check-in.dk.

Men modstanden mod den nye overenskomst får kun en symbolsk betydning.

Kabinepersonalets overenskomst er nemlig en del af det nu godkendte fælles mæglingsforslag fra Forligsmanden til en overenskomst for omkring 500.000 lønmodtagere.

Mæglingsforslaget blev fredag vedtaget med 77,3 procent af stemmerne. Og selvom stemmeprocenten kun kom op på 37,7 procent, så gælder forslaget de næste tre år, skriver check-in.dk.

Stewardesserne blev en del af Forligsmandens mæglingsforslag, da de ikke kunne blive enige med SAS. Forligsmanden besluttede, at der ikke var udsigt til, at parterne kunne nå frem til et kompromis.

Aftalen regulerer udelukkende løn- og pensionsvilkår og sætter derfor ikke rammen for konkrete arbejdsforhold i kabinen eller arbejdstider for stewardesserne. Dermed lykkedes det ikke stewardesserne at få justeret på de gamle arbejdstidsaftaler.

/ritzau/

 

Dagens Gossip