SAS-personale genoptager arbejdet

SAS-passagerer skal regne med forsinkelser i løbet af lørdagen, men SAS forventer ingen aflysninger som følge af en arbejdsnedlæggelse fredag aften blandt personalet i Københavns Lufthavn i Kastrup.

- Trafikken vil være påvirket, og der vil være forsinkelser, derfor opfordrer vi folk til at følge med på vores hjemmeside, siger selskabets danske pressechef Trine Kromann-Mikkelsen.

Det er SAS' bagagehåndteringspersonale, der nedlagde arbejdet angiveligt på grund af utilfredshed med nogle nye vagtplaner.

Det betød mange aflysninger og forsinkelser.

En af de mange, der blev ramt af arbejdsnedlæggelsen, var den svenske kronprinsesse, Victoria. Hendes fly til Arlanda i Stockholm blev aflyst, og kronprinsessen måtte derfor køre i bil hele natten for at nå hjem til lørdagens nationaldagsfejring i Stockholm.

Victoria og hendes følge sad ellers klar i VIP-rummet i lufthavnen, hvor de var mellemlandet efter en officiel tur til Lissabon, da personalet nedlagde arbejdet.

Hos 3F, som organiserer SAS' bagagehåndteringspersonale, oplyste man fredag aften, at arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig.

Formanden for 3F Kastrup, Henrik Bay-Clausen, sagde til Ritzau, at man "hverken formelt eller reelt" har noget med strejken at gøre.

- Jeg er bekendt med, at der er nogle frustrationer over belastning og nye vagtplaner, som man oplever som dårlige, sagde Henrik Bay-Clausen fredag aften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip