SAS-pilot fløj en ekstra runde, så passagererne kunne se solformørkelsen

20/03/2015 18:43

Jesper Larsen

Nyheder

Mest læste i dag

En flyvetur mellem Oslo og Bergen blev i formiddag lidt sjovere for de ombordværende passagerer. 

Piloten valgte nemlig at flyve i en cirkel, så alle passagerene kunne se solformørkelsen fra deres flysæder. Den ekstra runde på himlen var pilotens eget påfund, fordi han godt vidste, at en del af flyets gæster var meget interesserede i at se solen gå i sort.

- Vi så, at vi ville være i luften på det magiske tidspunkt, og vi vidste, at en del af passagerne udelukkende havde købt billet for at se solformørkelsen. Derfor besluttede vi, at vi ville yde lidt ekstra service, siger flyets kaptajn, Ørjan Aasmo til BT.no.

Kaptajnen fløj lidt længere mod Stavanger end normalt, så vinklen var rigtig på flyets venstre side, og bagefter fløj han tilbage igen, så dem i flyets højre side også kunne se det. 

- Vi informerede hele tiden passagerene undervejs. Vi er jo optagede at have glade gæster, og det er mit indtryk, at de var temmelig glade i dag, siger Ørjan Aasmo. 

Da flyet landede i Bergen tog en del af solformørkelsesturisterne det første fly tilbage til Oslo, og en af passagerne var meget taknemmelig for oplevelsen. 

- Vi turde ikke kigge direkte på solen, men det var en flot oplevelse og en flot service til passagererne, siger Kari Fure til bt.no.