SAS sender konfliktsag for Arbejdsretten

Det vækker stor undren hos SAS, at selskabets kabinepersonale ikke er vendt tilbage i arbejde, selv om parterne lørdag stod med en underskrevet aftale.

Derfor tager SAS nu skridtet videre og sender sagen for Arbejdsretten, oplyser SAS' kommunikationschef, Trine Kromann-Mikkelsen.

- Vi har et møde og allerede fået en Højesteretsdommer til at komme ind, og det kommer til at ske klokken 11 i morgen (søndag, red.), siger hun til Ritzau.

Ifølge kommunikationschefen har SAS bedt sine organisationer, Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening, om at tage sagen i Arbejdsretten som en hastesag.

Hun forklarer også, at flyselskabet gerne vil have en dom for, at kabinepersonalet skal genoptage arbejdet.

Det var på et møde mellem SAS og fagforeningen for det strejkende kabinepersonale, CAU, at parterne lørdag eftermiddag blev enige om, at de strejkende ansatte skulle pålægges at vende tilbage til deres arbejde.

Men ifølge CAU's næstformand Jean Pierre Schomburg vil hans medlemmer ikke genoptage arbejdet, efter at de er blevet forelagt mødereferatet.

Dermed fortsætter den overenskomststridige strejke, der har betydet massive aflysninger for SAS-fly.

- Det her handler om en aftale, vi skrev under på, og som CAU ikke har levet op til, siger Trine Kromann-Mikkelsen om baggrunden for at ville sende sagen for Arbejdsretten.

Ifølge SAS' kommunikationschef handler det seneste skridt om, at selskabet følger den danske model og gør det, der skal gøres, som ansvarlig arbejdsgiver.

- Vi tager det skridt, som vi skal ifølge den danske model. Og det næste skridt er at få en dom på det, siger hun.

Arbejdsretten har mulighed for at pålægge strejkende at gå i arbejde igen. Fortsætter strejken alligevel, kan Arbejdsretten idømme en såkaldt skærpet bod.

Det kan også koste en fagforening en stor bod i Arbejdsretten, hvis fagforeningen økonomisk eller på anden vis støtter overenskomststridige arbejdsnedlæggelser.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip