Sass om Nets: Frygten for salget er helt ubegrundet

Henrik Sass Larsen (S) er ikke kommet i tvivl om salget af Nets, selvom SF kun få dage efter, at partiet forlod regeringen, melder ud, at partiet vil standse salget.

- Det forundrer mig faktisk, for indtil for nylig var man meget overbevist om, at det var en god idé, at vi holdt øje med Nets og Dankortet via lovgivningen, siger erhvervs- og vækstministeren.

Nets står bag dankortet, NemID og betalingsservice. I øjeblikket er Nets ejet af Danske Bank, Nordea, norske DnB, Nationalbanken og et par hundrede mindre banker. Salget af Nets er i sin sidste og afgørende fase.

Men i sidste øjeblik melder SF sig ind koret af partier, der er imod salget. Den grundlæggende elektroniske infrastruktur, som Nets er, bør være på statslige hænder, mener partiet.

En række kapitalfonde er i færd med at byde på Nets. Det er ikke offentligt, men angiveligt er Goldman Sachs, EQT, Nordic Capital, Bains og danske ATP med i runden.

Men bekymringen for ejerskifte er helt ubegrundet, mener Henrik Sass Larsen. Staten vil som hidtil have kontrol med dankortet og NemID via lovgivningen.

- Det er i forvejen private, der ejer Nets, og det bliver så nogle nye private. Hvorfor bekymre sig over det, siger han.

Også Enhedslisten og Dansk Folkeparti er imod et opkøb. Alle tre partier frygter, at salget af Nets kan føre til prisstigninger for danskerne og underminere et velfungerende og billigt betalingssystem.

- Det kan ikke blive dyrere, siger Henrik Sass Larsen.

- Der er jo indgået aftaler om dankortet og de andre tjenester ganske lang tid frem i tiden, siger han.

Nets blev sat til salg sidste år og ventes at indbringe mellem 11 og 15 milliarder kroner. Heraf kommer Danske Bank og Nordea til at tjene et par milliarder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip