Saudiarabisk udtalelse: Kvindelige bilister ødelægger deres æggestokke

01/10/2013 17:08

Sol Stoffregen

Nyheder

Mest læste i dag

Ifølge den saudiarabiske sheik Saleh bin Saad al-Lohaidan bliver kvinders bækkener skubbet opad, og æggestokkene beskadiget, når kvinder kører bil. Og det er grunden til, at arabiske kvinder ikke skal have kørekort, lyder det videre fra sheiken.

Det skriver Reuters.

"Hvis en kvinde kører bil, uden at det er strengt nødvendigt, kan det have negativ, fysiologisk indflydelse, da medicinske studier viser, at det automatisk påvirker æggestokkene og presser bækkenet opad," siger Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan ifølge flere medier til websitet sabq.org.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Sheikh Saleh bin Saad al-Lohaidan er juridisk rådgiver for en sammenslutning af psykologer i Golfen, og han kommer ikke nærmere ind på, hvilke videnskabelige resultater han bygger sine udtalelser på.

Hans udtalelser falder samtidig med en kampagne, der opfordrer kvinder til at protestere imod det kvindelige kørselsforbud. Ved kampagnen, som foregår den 26. oktober, vil talrige saudiarabiske kvinder sætte sig bag rattet i protest.

Der er ingen lov i Saudiarabien, der forbyder kvinder at køre bil, men det er umuligt for kvinder at få kørekort i den konservative og muslimske oliestat.

Kong Abdullah arbejder på, at kvinder kan få stemmeret ved lokalvalg fra 2015. Indtil videre har kvinder iført "abaya" (hoved-til-tå-påklædning) fået lov til at cykle i parker i selskab med en mandlig slægtning.