Saudisk konsul løsladt efter tre års fængsel i Yemen

En saudiarabisk diplomat vendte mandag tilbage til hovedstaden Riyadh, efter at han blev løsladt af bortførere i Yemen, hvor han tilbragte tre år som gidsel.

Det siger Saudi-Arabiens indenrigsministerium i en erklæring, der er citeret i statslige medier.

Abdullah al-Khalidi, Saudi-Arabiens konsul i havnebyen Aden, blev bortført i marts 2012.

Senere optrådte han som gidsel i flere videoer fra al-Qaeda, som opfordrede de saudiske myndigheder til at gøre mere for at få ham sat fri.

I erklæringen fra Indenrigsministeriet fremgår det ikke, hvordan Khalidi blev løsladt, bortset fra at det var resultatet af en "intensiv indsats", som rigets efterretningstjeneste stod bag.

Al-Qaeda har svoret at ødelægge Saudi-Arabien, og kongedømmet har arbejdet tæt sammen med USA for at underminere gruppens virke i Yemen ved at dele efterretninger, har diplomater sagt.

Saudi-Arabien, Yemens mest magtfulde nabo, frygter, at den stigende ustabilitet i landet kan give plads til al-Qaeda,

Dermed kan organisationen operere mere frit og igangsætte grænseoverskridende operationer som den, der blev udført i august, hvor otte mistede livet.

Yemen har været politisk lammet, siden præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi og premierminister Khaled Bahah blev væltet, da den shiitiske gruppe houthierne erobrede præsidentpaladset i januar.

Den tidligere regering i Yemen var støttet af USA og Saudi-Arabien, og de tre lande havde et samarbejde om blandt andet at bekæmpe al-Qaeda.

Houthierne bekæmper dog fortsat al-Qaeda.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip