Saudisk konsul løsladt efter tre års fængsel i Yemen

En saudiarabisk diplomat vendte mandag tilbage til hovedstaden Riyadh, efter at han blev løsladt af bortførere i Yemen, hvor han tilbragte tre år som gidsel.

Det siger Saudi-Arabiens indenrigsministerium i en erklæring, der er citeret i statslige medier.

Abdullah al-Khalidi, Saudi-Arabiens konsul i havnebyen Aden, blev bortført i marts 2012.

Senere optrådte han som gidsel i flere videoer fra al-Qaeda, som opfordrede de saudiske myndigheder til at gøre mere for at få ham sat fri.

I erklæringen fra Indenrigsministeriet fremgår det ikke, hvordan Khalidi blev løsladt, bortset fra at det var resultatet af en "intensiv indsats", som rigets efterretningstjeneste stod bag.

Al-Qaeda har svoret at ødelægge Saudi-Arabien, og kongedømmet har arbejdet tæt sammen med USA for at underminere gruppens virke i Yemen ved at dele efterretninger, har diplomater sagt.

Saudi-Arabien, Yemens mest magtfulde nabo, frygter, at den stigende ustabilitet i landet kan give plads til al-Qaeda,

Dermed kan organisationen operere mere frit og igangsætte grænseoverskridende operationer som den, der blev udført i august, hvor otte mistede livet.

Yemen har været politisk lammet, siden præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi og premierminister Khaled Bahah blev væltet, da den shiitiske gruppe houthierne erobrede præsidentpaladset i januar.

Den tidligere regering i Yemen var støttet af USA og Saudi-Arabien, og de tre lande havde et samarbejde om blandt andet at bekæmpe al-Qaeda.

Houthierne bekæmper dog fortsat al-Qaeda.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip