Saxo Bank: Ingen kommentarer til Riis-suspension

I snart syv år har Saxo Bank sponsoreret det cykelhold, som Bjarne Riis har stået i spidsen for.

Og bankens ene stifter og direktør Lars Seier Christensen har ofte talt varmt om Riis' evner som leder og fremhævet danskeren som en af hovedårsagerne til holdets succes.

Derfor er det ikke uvæsentligt, hvad der sker med bankens sponsorat af holdet, hvis Bjarne Riis er suspenderet for holdet, som det forlyder ifølge BT.

Saxo Banks kommunikationschef for Danmark og de nordiske lande, Cathrine Kier, kan dog ikke bidrage ret meget til historien.

- Vores kommentar lige nu er, at vi ingen kommentar har, siger hun til Ritzau.

Cathrine Kier vil heller ikke kommentere, om man rent juridisk har sikret sig mulighed for at stoppe sponsoratet, hvis Riis ikke længere er en del af holdet.

Lars Seier Christensen har tidligere sagt, at Riis er en af de vigtigste grunde til cykelsponsoratet.

Da Michael Rasmussen i sin bog "Gul Feber" i slutningen af 2013 hævdede, at der blev brugt doping på holdet, mens han kørte for Riis, afviste bankdirektøren, at sponsoratet kunne komme i fare.

- Lige præcis på det punkt vil jeg gerne sige, at vi ikke har nogen klausuler. Vi har fuld tillid til Bjarne Riis, og det er ham, vi sponserer, sagde han ved den lejlighed

Og Lars Seier Christensen fortalte ved samme lejlighed, at det var Riis og ikke cykelprofiler Alberto Contador og brødrene Schleck, der var holdet store stjerne.

- De ryttere har vi været glade for, men det er Bjarne Riis, det handler om. Vi kan også se det i denne uge, hvor vi har været rundt til vores medarbejdere flere steder i Europa. Folk ser Bjarne Riis som leder af en global og succesrig virksomhed, sagde han.

Saxo Bank trådte til som navnesponsor i juni 2008, da it-firmaet CSC havde annonceret, at man fra og med 2009 ikke længere ville være en del af holdet.

De seneste år har man forlænget sponsoraftalen for et enkelt år ad gangen, og den nuværende kontrakt med cykelholdet udløber således ved årsskiftet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip