Saxo-chef: Det var en del af planen

Da Post Danmark-feltet søndag formiddag kørte af sted fra Kalundborg i Nordvestsjælland, var der lagt op til, at italienske Manuele Boaro (Tinkoff-Saxo) skulle tage den samlede sejr.

Men sådan skulle det ikke gå, da feltet nåede til Frederiksberg.

I stedet for løb Boaros holdkammerat Michael Valgren overraskende med sejren efter at have siddet i det helt rigtige udbrud.

Det scenarie overraskede mange, men hos Tinkoff-Saxo var der før etapen blevet lagt både en plan A, B og C, og det var en af disse, der trådte i kraft ved Valgrens sejr, fortæller sportsdirektør Lars Michaelsen.

- Fra morgenstunden var det her en af vores planer. Vi havde en plan B med, at enten Christopher Juul eller Valgren skulle køre med i et udbrud, hvis et ligegyldigt udbrud ikke kom af sted.

- At Valgren så rammer et udbrud, hvor der er mange stærke folk med, betyder bare, at det alligevel faldt ud til vores fordel, siger en glad Lars Michaelsen.

Og sportsdirektøren var glad for, at hans hold var klar til flere forskellige scenarier på etapen.

- Vi har hele tiden vidst, at vi havde flere kort at spille på. Det gør så også udslaget i dag, og det betyder også, at vi stadig står som vindere af løbet. Det er det vigtigste, siger Lars Michaelsen.

Selvom Manuele Boaro ikke vandt løbet, endte han alligevel på en tredjeplads, for anden gang i karrieren, efter Lars Bak (Lotto Belisol) på andenpladsen og Michael Valgren som vinder af løbet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip