SBS Discovery køber to sportskanaler

SBS Discovery har udnyttet en købsoption på de to sportskanaler Canal 8 Sport og Canal 9, som selskabet køber af C More.

Dermed kan SBS Discovery vise kampe fra Superligaen i fodbold fra starten af næste år. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Canal 8 Sport og Canal 9 styrker vores position på det danske tv-marked og giver os et løft i seerandel, siger Christian Kemp, der er administrerende direktør for SBS Discovery Media, i en pressemeddelelse.

SBS Discovery indgik tidligere på sommeren en aftale om en købsoption i forlængelse af, at SBS Discovery havde indgået en seksårig aftale om rettighederne til to ugentlige kampe i Superligaen fra sæsonen 2015/2016.

- Opkøbet af de to kanaler hænger samtidig godt sammen med købet af rettigheder til Superligaen, siger Christian Kemp.

Canal 9 blev lanceret i 2009, mens Canal 8 Sport gik i luften i 2012. Begge kanaler retter sig mod mænd og sender blandt andet kampe fra den danske Superliga, Serie A i Italien og den spanske La Liga.

SBS Discovery ejer i forvejen en lang række tv- og radiokanaler. Det gælder blandt andet Kanal 4, 5, 6 og 7 samt Radio 100 og The Voice.

Købet skal endeligt godkendes af konkurrencemyndighederne, men vil under alle omstændigheder bliver gennemført fra 1. januar næste år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip