Schäuble efter græsk møde: Vi er enige om at være uenige

Den tyske finansminister siger efter et møde med sin græske kollega, at de er "enige om at være uenige" om, hvordan man løser Grækenlands dybe økonomiske krise.

Wolfgang Schäuble forsikrer under et møde i Berlin den græske finansminister, Yanis Varoufakis, at Tyskland vil respektere, at de græske vælgere har besluttet sig for at sætte det venstreorienterede Syriza i spidsen for den græske regering.

Samtidig understregede han, at den tyske regering ikke er opsat på at skabe et "tysk Europa", som græske medier og politikere har beskyldt den for.

- Nogle af de midler, som Grækenland foreslår, går ikke i en retning, som vi støtter, påpegede Schäuble.

- Vores moralske forpligtelse som europæere er at forstå hinanden, men det er også vores moralske pligt at finde løsninger, siger han.

Der er således ikke udsigt til, at Grækenlands kreditorer vil eftergive en del af landets gæld, understregede han.

Varoufakis lovede, at Grækenland vil gøre "alt, hvad der står i vores magt" for ikke at erklære landet bankerot.

Onsdag led Varoufakis' plan om lempelser i kravene til den økonomiske hjælp, som Grækenland modtager fra blandt andet EU, et tilbageslag.

Den Europæiske Centralbank meddelte ham under et møde, at banken fra 11. februar ikke vil acceptere græske statsobligationer som sikkerhedsstillelse. Med andre ord må Grækenland selv sørge for, at græske banker er likvide.

Varoufakis har foreslået, en del af Grækenlands gæld på over 1800 milliarder kroner, føres over i nogle nye værdipapirer, der først afdrages og forrentes, når græsk økonomi igen vokser. Det har fået en meget lunken modtagelse i de øvrige euro-lande.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip