Schweizerne siger nej til at mindske indvandringen

Et klart flertal af vælgerne i Schweiz har søndag ved en folkeafstemning sagt nej til at reducere indvandringen.

74 har stemt imod borgerinitiativet "Stop overbefolkningen".

Samtidig har vælgerne afvist et forslag om, at Schweiz skal foretage massive opkøb af guld, og at rige udlændingen skal fratages en skattefordel.

Det såkaldte Volksinitiative, der kendes som Ecopop, havde som officielt formål at begrænse miljøskaderne ved indvandring. Således skulle der i fremtiden kun være en årlig befolkningstilvækst gennem indvandring på 0,2 procent.

Det ville betyde, at den nuværende indvandring, blandt andet fra EU, ville blive reduceret fra over 80.000 til mindre end 16.000. Den købte det store flertal af schweizerne ikke.

Schweizerne var blevet advaret om, at det kunne få konsekvenser for landets økonomi, hvis internationale selskaber ikke længere kunne være sikre på, at deres medarbejdere kunne bo og arbejde i alpelandet.

Schweiz har allerede til blandt andet EU's fortrydelse besluttet at begrænse indvandringen. Det skete ved en lignende folkeafstemning i februar, hvor et flertal pålagde regeringen at udarbejde kvoter for indvandring senest i 2017.

Velhavende udlændinge, der har hus i Schweiz, men som ikke arbejder i landet, betaler i øjeblikket en fast skat, der er lavere end schweiziske statsborgeres. Vælgerne blev søndag spurgt, om den lempelige skat skal ophæves. 60 procent svarede nej.

78 procent stemte desuden imod et forsalg om at foretage massive opkøb af guld. Forslaget var lanceret af en nationalkonservativ borgergruppe under parolen "Red vores schweiziske guld".

Det ville pålægge nationalbanken i Schweiz, at 20 procent af dens aktiver er deponeret i guld for at ruste sig mod kriser i dollar og euro-økonomierne.

Økonomer og politikere havde kraftigt advaret mod at gøre det til landets politik, da det kunne medføre uro på de internationale markeder

/ritzau/dpa

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip