Se billederne: En forårsdag i helvede

Hvis Paris - Roux var en bil, så ville det være en gammel, bulet Renault Clio.

Søndag er det 111. gang siden 1896, at den franske cykelklassiker med start i Compiègne og mål på Vélodrome André Pétrieux i den nordfranske by Roubaix køres.

Der venter rytterne 254,5 kilometer ondskab. Og der er tradition for stordramatik.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Fra 2012 er der kun få ændringer til ruten, som tæller 27 brostenspavéer.

Med løbets forsvarende mester, Tom Boonen, og nummer tre fra i fjor, Allesandro Ballan, ude, er det nærliggende at pege på Fabian Cancellara som storfavorit. Spartakus har været modbydelig at have med at gøre i 2013 og viste i E3 Harelbeke og Flandern Rundt, at han er nummeret stærkere end alle andre i øjeblikket.

Men løbet er absolut ikke afgjort på forhånd. Ryttere som Sylvain Chavanel, Sébastien Turgot og Jurgen Roelandts, Steve Chainel, Lars Boom, Taylor Phinney, Yoann Offredo, Heinrich Haussler kan sagtens byde op til dans.

Danske Matti Breschel, som godt nok ikke har gjort det store væsen af sig i 2013, elsker brostenene og har lagt sin sæson an på at køre stærkt i netop disse løb. I søndags havde han ikke benene til at følge de bedste i Flandern Rundt, men det bliver spændende at følge ham i Paris - Roubaix, hvor Team Saxo-Tinkoff kører for ham som kaptajn.

Lars Bak blev nummer fem i Paris - Roubaix i 2011. Han er ikke overraskende at finde på holdet hos Lotto-Belisol. Den angrebsivrige dansker drømmer om at levere endnu et stort resultat i den franske klassiker. 

Se billederne fra 2012 her:

 

Dagens Gossip