Se billederne: Her dødsfangernes sidste måltid

Newzealandske Henry Hargreaves står bag en speciel fotoudstilling. Her har han fotograferet 12 amerikanske fangers sidste måltid, inden de blev henrettet.

- Da jeg først faldt over deres ønsker, synes jeg, at det var sådan et fascinerende indblik ind i disse snart henrettede menneskers hoveder, siger han ifølge Buzzfeed.

Læs også: Delstat i USA standser dødsstraf: Systemet er fejlfyldt

- Vores kulinariske valg siger noget om os, som vi ikke har nemt ved at sige. En af trendsene med de sidste måltider var en stor mængde friturestegt mad og "comfort food", siger Hargreaves.

Billederne viser madønsker fra blandt andre berygtede seriemordere som Ted Bundy og John Wayne Gacy, også kendt som klovnemorderen. Bundy havde mere end 35 mord på samvittigheden og var desuden dømt for voldtægt og nekrofili. John Wayne Gacy havde slået mindst 33 personer ihjel og også begået voldtægter.

Læs også: Nordmand idømt livstid for drab på landsmand i Congo

En enkelt kvindelig morder, Teresa Lewis, er også repræsenteret på billederne. Hun slog sin mand og stedsøn ihjel for at få udbetalt deres livsforsikring. Hun fik dødssprøjten i 2010.

32 af USA's 50 stater har dødsstraf. Texas er den stat, der bruger straffen mest. Den mest brugte metode er i dag en dødelig indsprøjtning, men nogle stater bruger stadig den elektriske stol, hængning, gas eller skydning.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Se billederne af de sidste måltider her.

 

Dagens Gossip